Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
13:47:52 A tökéletes grillezés - fortélyok, receptek | |
Forrás: Forrás: hvg.hu | 2009.08.28. A grillezés eredeti jelentése, hogy az ételt nyárson, rácson vagy rostélyon sütjük meg. Erre végszükség esetén alkalmas lehet a konyhai tűzhely is, de akkor tuti, hogy senki nem beszél grill-partiról. Ami viszont meglehetős népszerűségnek örvend kora tavasztól késő őszig. A grillezés bármilyen egyszerű műfajnak is tűnik elsőre, igényel némi tapasztalatot és hozzáértést. Ha Hübele Balázs módjára látunk hozzá,könnyen szénné égethetjük a legfinomabb falatokat, kiszáradttá, rágóssá a legjobb húsokat is.Vagy éppen a tapasztalatlanság miatt félig átsült, legfeljebb a szomszéd vérebének fogára való falatok kerülhetnek az asztalra.
Nyári ízek. Készüljünk rá
© Aréna 2000 Kiadó
Tekintve, hogy a házi grillezés- kertben, teraszon, akár a balkonon - egyre népszerűbb, ma már számlálhatatlan ehhez használatos eszközt vásárolhatunk a nyárstól a kertben felállítható kemencéig. Az első lépés a környezethez és tapasztalatunkhoz jól megválasztott grillsütő kiválasztása. Kapható gázgrill is, ami gázpalackkal működik. Begyújtása könnyű és nem igényel különösebb előkészületet, a hőfok könnyen szabályozható, sőt, gazdaságosabb, mint a faszenes grill – de ezzel az erővel tényleg a konyhában is elkészíthetnénk az ételt.
Ezért mi a legismertebb és legelterjedtebb faszenes grillsütőt javasoljuk. Egyrészt a kedvező ára miatt, másrészt pedig azért, mert a faszén füstje ad egy kellemes, természetesebb, jellegzetes ízt az ételnek. Használatához némi szakértelem szükségeltetik. Hátránya, hogy a hő kevésbé szabályozható, és amíg a faszén parázs eléri a kívánt izzást, bizony kell egy kis idő. Ugyancsak praktikus szerkezet a gömbgrill – ez is lehet faszenes és gázzal működő – lényege hogy a gömbölyű tetővel zárt térben az étel hamarabb megpuhul, és a faszén által keletkezett füstös aroma is jobban érvényesül. Tippek, fortélyok (Oldaltörés)
Húsok grillezése Zöldségek
- Ügyeljünk arra, hogy a zöldséget ne süssük túl, mert íze keserű lesz. A zöldség akkor jó, ha a grillcsíkok már látszódnak rajta. - A zöldségeket legjobb feldarabolni és nyársra tűzni vagy fapálcikára feltűzve grillezni. - Grillezésre alkalmas zöldségek: gomba, paprika, cukkíni, padlizsán, burgonya, paradicsom, kukorica, hagymafélék. A hagymát héjastól tegyük a nyársra és csak falatozás előtt tisztítsuk meg. - Túl sok alapanyagot egyszerre ne tegyünk a grillre, mert akkor nem sülni, hanem párolódni fognak Gyümölcsök Pácolás, marinálás - A pác maximum négy ízesítőből készüljön és kerüljük a túlzásokat, hogy mind a hús vagy zöldség, mind a fűszerek ízei jól érvényesülnek. Jó tudni melyik húshoz, milyen fűszerekkel pácolhatunk (ha olajos pácot választunk, akkor mindig olívát használjunk). Íme: Receptek (Oldaltörés)
Édes-savanyú sertésnyárs Csíkos padlizsántekercs Citromos - rozmaringos hal | |
|