Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [487] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [722] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
07:31:08 A világ legjobb burgonyapüréjének receptje – A séf Michelin-csillagot kapott érte | |
Forrás: Twice.hu | 2020.10.29. Azt gondolhatnánk, hogy a krumplipüré a világ egyik legbanálisabb étele. Azonban egy francia séfnek sikerült olyan műalkotássá varázsolnia ezt az egyszerű fogást, hogy Michelin-csillagot kapott érte. Azok, akik kóstolták Joël Robuchon burgonyapüréjét, azt mondták, ezután képtelenek visszatérni ahhoz a püréhez, amit korábban ismertek. Joël Robuchon francia séfet „az évszázad szakácsának” és „kulináris zseninek” nevezték, és ő volt Gordon Ramsay mentora. Pályafutása során összesen 32 Michelin-csillagot szerzett, ezzel ő lett a legtöbb csillaggal rendelkező francia séf. Az ő receptje szerint készült krumplipüré selymes, gazdag, krémes, és vajas. Ez egyike azoknak az ételeknek, amelyek bár köretnek számítanak, mégis az étkezés sztárjai lesznek. És igen, ugyanazokból a hozzávalókból készül, mint a jól ismert, hagyományos krumplipüré, a különbség az elkészítés módjában rejlik. Hozzávalók:
Elkészítési mód: 1. Mosd meg a krumplikat, és sós vízben, héjában főzd meg. Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet, hagyd egy kicsit hűlni, és hámozd meg. 2. Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsd fel a tejet. 3. Törd át a burgonyát egy sűrű szitán, vagy egy speciális krumplinyomón. Ezután tedd a tört krumplit egy tapadásmentes lábosba, és közepes lángon kevergesd 5 percig. Erre a lépésre azért van szükség, hogy eltávolítsuk a felesleges vizet a krumpliból. 4. Miközben alacsony lángon tovább kavargatod a krumplit, kezd el hozzáadni a kockára vágott vajat folyamatos kevergetés mellett. Ebben a kevergetésben rejlik a krumplipüré titka – így lesz könnyed, levegős az étel. 5. Amikor már az összes vajat hozzáadtad, elkezdheted adagolni a tejet is, ugyancsak energikus, folyamatos keverés mellett. Amikor az összes tejet hozzáadtad a püréhez, ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint. 6. Utolsó lépésként a kész pürét még egyszer át kell szűrni, hogy eltávolítsuk az esetleges csomókat. | |
|