Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [404] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [719] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4255] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
NÉVNAPOK
Kedvencek
Mentett bejegyzések
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
Keresés
Nyelvi Fordító
Nyitólap » 2015 Január 3 » A zsálya- megoldás beszűkült agyerekre| NaturaHirek.com
16:46:21 A zsálya- megoldás beszűkült agyerekre| NaturaHirek.com | |
Forrás: NaturaHírek.com | Zsuzsanna Smith | 2012.10.29. ![]() A zsályában található anti-oxidáns, a carnosic sav, áthatol a vér-agy gáton és megállítja a szabad gyökök által okozott károsodást az agyban. Ugyanez az antioxidáns növeli testünk glutation termelését, amely egy fontos öregedésgátló antioxidáns – javítja a vérkeringést, és kitágítja a középső agyi artériákat. Glutationt ténylegesen mindenféle agyi betegség kezelésére használják, beleértve az autizmust vagy az Alzheimer-kórt. Az agy jó véráramlása nagyon fontos. Annak akadályoztatása agysorvadáshoz, agylágyuláshoz és egyéb más problémákhoz vezethet. A zsálya gombaellenes, vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Magas vastartalma hatékonyan enyhíti az enyhe vagy a közepesen súlyos szorongásos állapotokat. Továbbá, egy 2010-es elemzés több mint 3100 élelmiszer közül a zsályának mutatta ki azt, hogy a legmagasabb anti-oxidáns tartalommal rendelkezik.
A zsálya csodálatos pikáns ízt kölcsönöz a házi leveseknek, főképp a paradicsomlevesnek, a lencsefőzeléknek, de nyersen is ehető salátához adva. Jó ötlet saját salátaöntetet késziteni olívaolajjal, citrommal-és tengeri sóval, friss zsályával. A friss gyümölcsleveket különösen ízletessé teszi. A zsálya tea is nagyon hatásos, elkészítéséhez néhány zsályalevelet forró vízben kell áztatnunk pár percig, majd természetes növényi édesítőszert adunk a teához.
Természetesen az ilyen természetű problémák esetén a méregtelenités is nagyon fontos.
Tipp: Mindenféle friss fűszernövényt rendszeresen hozzáadni a napi menühöz nem is olyan nehéz ha otthon, a konyhában, pár kis virágcserépben termesztünk egy párat belőlük.
Források:
| |
|