A Microsoft a napokban több igen kedvező változást jelentett be Office 365 szoftvercsomagjának licencelésével kapcsolatban, aminek elsősorban azok fognak örülni, akik több helyen is használják a programot, vagy a családban többen is osztoznak rajta. Októbertől kezdődően ugyanis az irodai alkalmazásokat több gépre lehet majd felrakni, illetve többen tudják egymással párhuzamosan is használni.

A jelenlegi rendben az Office 365 Home változatát legfeljebb 5 különböző ember tudja maximum 10 különböző eszközre felrakni. Utóbbi ugyan eleve nem kevés, de egy igazán nagy család esetében, vagy ahol egyes családtagoknak kettőnél is több kütyüjük van, már kellemetlen korlátot jelenthet a programok használatában.

Az új szabályok értelmében azonban ez a továbbiakban már nem lesz gond, mert a szoftvercsomagot immár korlátlan számú eszközre tudja, ráadásul akár 6 személy is felrakni. Így akkor sem lesz probléma, ha a családban esetleg négy gyerek is van, vagy ha annak egyes tagjai (vagy akár mindenki) asztali gépük mellett táblagépükre és laptopjukra is fel akarják pakolni a programokat.

Ráadásul a Microsoft a megnövelt korlátokat továbbra is évi mindössze 99 dollárért biztosítja, összesen, a maximum 6 személy számára, akik mindegyike ráadásul 1 TB felhős tárhelyet is kap a szoftverek használati joga mellé a fejenként így akár 16 dollár körüli összegre csökkenő éves előfizetési díjért cserébe.

Az új limitek az Office 365 előfizetésen a Microsoft szerint október 2-ától fognak majd életbe lépni.