A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy a Windows 10-eken világszerte elkezdett aktiválni egy olyan funkciót, ami jelentős mértékben növelheti majd azok biztonságosságát. A cég által Tamper Protection-nek nevezett eljárás ugyanis meggátolja, hogy a gépre esetleg felkerült vírusok, kémprogramok vagy kártevők megváltoztassák a rendszer kritikus beállításait, vagy aktiválják a pont az ő lefülelésükre szolgáló víruskereső mechanizmusokat.

A funkció esetében ugyanakkor nem egy teljesen új dologról van szó, mert az már hónapok óta elérhető a nagyvállalatoknak kínált Windows Defender Advanced Threat Protection szolgáltatás részeként. A mostani újdonságot az képezi, hogy a védelmet a Microsoft immár az otthoni Windows 10-felhasználók számára is elérhetővé tette, méghozzá teljesen ingyen, és anélkül, hogy utóbbiaknak ezt külön aktiválnia kellene.

Ha esetleg valaki mégsem szeretné, hogy gépe az eddigieknél jobban legyen védve a rosszindulatú programoktól, az persze ki is kapcsolhatja az új védelmi vonalat. Ehhez a Windows Gépházban a Windows Defender Biztonsági Központ ablakban a Vírusok és veszélyforrások elleni védelem panelen kell a megfelelő kapcsolót átállítaniuk.