Kedd, 2024-04-23, 17:44:06
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5502]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4046]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [593]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4063]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 3
    Vendégek: 3
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » Október » 9 » Álmalekvár készítése
    06:20:51
    Álmalekvár készítése

    Forrás: Derecske Alma | 2014.10.09.

    Itt az idő, hogy fakanalat ragadjanak a bátor kezdők és az új ízekre vágyó rutinos háziasszonyok is!

    Sokan időigényes és problémás feladatnak tartják a lekvár főzést, ezért vannak, akik bele sem mernek vágni. De igazából a lekvár befőzéséhez a friss hozzávalókon kívül mindössze egy kis türelemre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy az eredmény kifogástalan és emlékezetes legyen. Elkészítése sem igényel sok időt, ha csak néhány üveg lekvárt szeretnénk eltenni nem kell egész délután a konyhában állni, 1-1,5 óra alatt könnyen elkészülhetünk vele. Közben pedig szólhat a rádió, és egy-egy almát is elropogtathatunk.

    Hozzávalók (3 közepes méretű üveghez)

    • 8 db nagyobb méretű Derecske Alma
    • 3 db citrom
    • diónyi gyömbér
    • 2 teáskanál fahéj
    • 4 dl méz
    • 1 csomag dzsemfix


    Elkészítés

    Mielőtt hozzákezdenénk a lekvár főzéséhez az első és legfontosabb teendőnk, hogy a befőttes üvegeket és a főzéshez szükséges eszközöket alaposan mossuk el és öblítsük ki!
    Az almákat meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fontos, hogy a lekvárhoz csak friss és ép almákat válasszunk! Vágjunk félbe egy citromot, és minden lereszelt almára csorgassunk egy kis citromlevet, hogy az ne barnuljon meg. Amikor minden almát lereszeltünk adjuk hozzá a fahéjat és a mézet, majd kislyukú reszelőn reszeljük hozzá a gyömbért. Tegyük fel főni és időnként keverjük át. Ha már egyenletesen megpuhult botmixerrel még tetszés szerint pépesíthetünk rajta. Ezt követően adjuk hozzá a dzsemfixet, majd lassú tűzőn folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg az összes leve el nem fő. Minél szélesebb a főzőedény, annál gyorsabban párolog el az alma leve. Kavargatás közben érdemes megkóstolni, ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kis mézzel, minden attól függ, hogy mennyire édesek az almák és a méz. Amikor készen van, adagoljuk az előkészített üvegekbe, szorosan zárjuk le fém tetővel (figyeljünk oda, hogy az üvegek szája ne legyen lekváros), és fordítsuk a tetejükre őket. A jól felfőzött lekvárra nem szükséges tartósítószert tenni!
    Az utolsó fázis a dunsztolás, amihez néhány párnára és egy takaróra van szükség. A lekvárokat helyezzük szorosan egymás mellé, takarjuk be őket a párnákkal és a takaróval, majd hagyjuk így mindaddig, amíg teljesen ki nem hűlnek.

    Amennyiben kiálltuk a türelem próbáját büszkén tehetjük az asztalra saját készítésű lekvárunkat, ha pedig ismerősöknek szeretnénk kedveskedni vele, szép üvegbe téve és egyedi kupakkal lezárva különleges ajándékként is adhatjuk!

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 680 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): Alma, lekvár, recept, almából, receptek, lekvár készítése, almalekvár | Helyezés: 0.0/0