Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [404] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [719] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4255] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
08:10:36 Az 5 legjobb szénhidrátforrás, mely segít a fogyásban | |
A legtöbb nő kerüli a szénhidrátokat a fogyókúrák alatt, abból a meggondolásból, hogy hizlalnak. Ha a finomított típusairól beszélünk, valóban így van. Azonban léteznek más fajta szénhidrátok is, amelyek energiát adnak és nem hizlalnak. Fotó: Flickr.com Valamennyi termék, élelem, mely finomított fehérlisztet tartalmaz, mind az ártalmas szénhidrátok listájára írható. A fehérkenyér, fehérrizs, finomlisztből készült tészta, a péksütemények, ropogtatnivalók mind növelik a vér cukorszintjét, így elősegítik a meghízást, gyulladáskeltő reakciókat válthatnak ki, mely további betegségeknek az zöld utat. Ezzel szemben, a jó szénhidrátok mint például a telített gabonafélék, a zöldségek és keményítőt tartalmazó növények mind hasznosak a szervezet számára, nem hizlalnak, hanem megóvnak bennünket a cukorbetegségtől és a rákos daganatoktól. Mi a különbség a jó és a rossz szénhidrátok között?A finomított, azaz rossz szénhidrátok az emésztőrendszer felszínén már lebomlanak vagy a vékonybélben. Ezt követően, glükózzá alakulnak át, energiát szabadítva fel, és esélyt adva a gyulladások jelentkezésének és a zsírok elraktározásának. Ezzel ellentétben, a jó szénhidrátok átkúsznak a vékonybélen, és lebontatlanul érnek a vastagbélbe, ahol lassú folyamat által emésztődnek fel. Ez növeli az energiaellátásunkat, és biztosítja a tápanyagok jobb felszívódását. Kutatásokkal bizonyították, hogy a zöldségeken és jó szénhidrátokon alapuló étrend megelőzi a mell- és vastagbélrákot, és megakadályozza a diabétesz kialakulását is. De mit is kell pontosabban fogyasztanod? 1. ZöldborsóFél csésze megkészített zöldborsó 67 kalóriát tartalmaz, 12.5 gramm szénhidrát és 4.5 gramm növény rost rejlik benne. Ugyanakkor 12%-át biztosítja az ajánlott napi cinkmennyiségnek. Ez az ásvány csökkenti az éhség érzetét azáltal, hogy növeli a szervezetben a leptin-szintet, a hormonét, mely a jóllakottságot jelzi az agyban. 2. Teljes kiőrlésű lisztből készült tészta60 gramm ebből a tésztából 198 kalóriát tartalmaz, 43 gramm szénhidrátot és 5 gramm növényi rostot. Kutatással bizonyították, hogy a rendszeres telített gabonaféle-fogyasztás csökkenti a testtömegindex értékét és a zsírok lerakódását. Fogyaszd hát minél gyakrabban, párolt zöldségek mellett. 3. Szemes babFél csésze főtt szemes bab 109 kalóriát tartalmaz, 20 gramm szénhidrátot és 8 gramm növényi rostot. Egy nemrégiben közzétett kutatás eredményei szerint azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztanak babot, ritkábban gyűjtenek zsírtartalékot a hasi tájékra, illetve nem szenvednek túlsúlytól. Amennyiben konzervből nyernéd a babot, ne feledd leöblögetni a szemeket a sós létől, melyben voltak. 4. QuinoaFél csésze főtt quinoa 111 kalóriát rejt magában, 20 gramm szénhidrátot és 2,5 gramm növényi rostot. A quinoa mind a kilenc alapvető zsírsavat tartalmazza anélkül, hogy telített zsírokhoz is hozzájuttatna, ebben különbözik az állati eredetű aminósavaktól. A quinoa ugyanakkor nagyon laktató, ezért ha ezt fogyasztod, nem fogod éhesnek érezni magad a főétkezések között. 5. Zab (pehely)Fél csésze zab 153 kalóriát tartalmaz, 27 gramm szénhidrátot és 4 gramm növényi rostot. Ezek egy része elolvad a gyomorban, gélszerű anyaggá formálódva, mely meggátolja a gyors lebontást, így tovább érezzük magunkat jóllakottnak. A tudósok szerint, a gyakori elolvadó rost-fogyasztás meggátolja a zsírok lerakódását a hasi tájékon. | |
|