1 . Tarhonyás hús
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacombfilé
- 3 kápia paprika
- 3 bögre tarhonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk pirospaprika
- frissen őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Egyszerű paprikás csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 egész nagy fej vöröshagyma
- 1 púpos ek zsír
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 2 púpos tk házi darált paprika
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 csapott tk só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Hagymás csirkemáj paprikásan
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 púpos kk morzsolt majoránna
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 0,5 dl víz
- 2 nagy csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Borsos tokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
- 1 közepes paradicsom héj nélkül
- 1 tk liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Bácskai rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 zöldpaprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 paradicsom
- 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 30 dkg rizs
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Kemencés kenyérlángos
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- cukor
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Hagymatokány puliszkával
Hozzávalók:
- 4 fej vöröshagyma
- 1 pár virsli
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 10 evőkanál kukoricadara
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 1,5 kg dagadó, vagy lapocka
- 1,5 kg vecsési savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek libazsír
- 1 tv paprika
- 1 hámozott paradicsom
- 1 ek törött bors
- 6-8 db babérlevél
- 2 ek fűszerpaprika
- só