A Mozilla a múlt hét végén kénytelen volt visszavonni a frissen kiadott Firefox 65-öt, miután kiderült, hogy a böngésző egy súlyos működési problémától szenved. Utóbbi miatt a szoftverrel nem lehetett bizonyos, biztonságos weboldalakat megnyitni - köztük olyan népszerűeket is, mint pl. a Twitter vagy a LinkedIn.

Mint utólag kiderült, a probléma nem minden felhasználónál jelentkezett, csak azoknál, akik gépén az Avast, az AVG vagy a Kaspersky vírusirtója is megtalálható volt, méghozzá aktivált webes szűrési modullal. Ezeken az érintett weboldalak megnyitásakor a Firefox azt állította, hogy azok érvénytelen tanúsítvánnyal rendelkeznek - pedig ez nagyon nem volt így.

A hiba miatt a Mozilla egyelőre leállította a Firefox 65 terjesztését, és vélhetően egy frissített verziót fog hamarosan kiadni belőle. Azok, akik már frissített a böngésző új kiadását a fent felsorolt vírusirtók HTTPS szűrési funkciójának letiltásával, vagy a Firefox beállításai (about:config) között a security.enterprise_roots.enabled opció true-ra állításával tudják a problémát addig is elhárítani.