Alig egy nappal az után, hogy elérhetővé tette, a Microsoft máris két problémát is azonosított a Windows 10 kedden kiadott legújabb foltcsomagjában. Ezek közül az egyik csak a japán és kínai felhasználókat érinti, így nekünk nem annyira érdekes - a második azonban igen súlyos problémát jelenthet a rendszer minden felhasználója számára.

Ezek szerint ugyanis a foltpakk felrakását követően a Windows 10 megtagadhatja egyes olyan meghajtóprogramok betöltését és használatát, amikkel eddig nem volt semmi baja. Bár a problémát alapvetően a driverek ún. katalógusfájljának egy hibája keletkezteti, és az, hogy az nem a szabványoknak megfelelően került aláírásra, mindeddig ezen formai probléma felett a rendszer szemet hunyt - mostantól azonban ez nem lesz így.

Ennek következményeként azok a hardverek - vagy akár szoftverek - amikhez gyártója ilyen, hibás meghajtót mellékelt, mostantól használhatatlanná válhatnak Windows 10 alatt, miután utóbbi nem lesz hajlandó telepíteni a szóban forgó programokat. A problémát kizárólag úgy lehet elhárítani, ha a gyártó elkészíti a meghajtócsomag egy immár helyesen aláírt változatát, a felhasználó pedig letölti azt, amit ezt követően gond nélkül fel tud majd telepíteni a rendszerbe.

Azokra az esetekre, amikor a gyártó ezt nem teszi meg - pl. mert már nem is létezik vagy egyszerűen csak nem támogatja már érintett termékét - a Microsoft sajnos nem közölt elkerülő megoldást, így az ilyen helyzetek az érintett hardver vagy szoftver mellőzésére kényszeríthetik a továbbiakban a felhasználókat.