Csütörtök, 2024-11-14, 07:55:08
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 297
    Vendégek: 296
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2017 » Március » 4 » Barna sörös bakonyi pulykaragu
    08:56:34
    Barna sörös bakonyi pulykaragu

    Forrás: Pesti Bulvár | Varga Glória | 2017.03.03.

    Az őszintét megvallva teljesen távol áll tőlem ez a ragus téma, valahogy leragadtam a chilis bab, pörkölt, curry-s csirke triójának bűvkörében, és már egy ideje tervezgetem, hogy revízió alá veszem a receptáram ezen meg-megkopott, poros felét is. Hiszen érkezik a tavasz, és vele együtt nemcsak a tavaszi nagytakarítás időszaka, hanem a zöldségek konyhánkba való visszatértének üdvös időszaka is (Végre, végre!), amely szempont ugye a raguk szempontjából sem utolsó. Minderre tekintettel vettem egy mély levegőt, meg egy kis maradék barna sört a pénteki házibuli romhalmazai közül és olyan hét ágra szóló bakonyi pulykaragut rittyentettem össze, hogy csak na. Döbbentek állok a történtek előtt, hogy miért is vártam idáig…írja a Non Plus Ultra Gastroblog szerzője.

    Hozzávalók:

     

    50 dkg kockázott pulykacomb

    50 dkg gomba

    3 dl barna sör

    3 ek paradicsompüré

    1 fej vöröshagyma

    1 kis pohár tejföl

    4-5 szelet Fekete-erdő sonka

    1 bögre árpagyöngy (gersli)

    Fűszerek: só, bors, piros fűszerpaprika, majoránna, borókabogyó, babérlevél

    Egy magasabb falú serpenyőben pirítsunk le egy marék összekockázott sonkát, használjunk bátran plusz zsiradékot, ha szükséges. Ha kész, szedjük ki a ropogósra sült sonkát, a még ki nem hűlt helyét adjuk át az összevágott vöröshagymának, amit aztán üvegesre pirítunk. Jöhet a piros paprika, a pipi husa, a só, a bors, a babér, 3 szem borókabogyó – így szép sorjában -, majd az egészet felöntjük azzal a jóképű, komisz kis barnával. Amikor a sört választjuk, nem baj, ha minél testesebb barnában gondolkodunk, ez a kellemesen karamellás, kávés ízvilág ugyanis istenien fog passzolni a füstölt sonkás alapunkhoz. A pulykát kifehéredésig főzzük, majd hozzáadunk még 3 evőkanál paradicsompürét, a felszeletelt gombát és egy teáskanál majoránnát. Innentől számítva még egy olyan 10 percet adunk neki a tűzhelyen, nem többet. Nem titkolt cél, hogy a gomba kissé ress maradjon. Az egész kreálmányt hagyjuk kicsit kihűlni, míg előkészítjük a habarást. Ehhez egy kis doboz tejfölre lesz szükségünk és egy evőkanál lisztre, amit csomó mentesre keverünk egy tálkában. Erre merünk rá egy pár kanál lét a raguból, alaposan elkeverjük benne. Majd a már ilyen módon hígított tejfölös habarást szépen lassan, kevergetés mellett beleöntjük a pulykaraguba.

    A köret kiválasztását akár rátok is bízhatnám, hiszen a rizstől elkezdve a tésztáig megannyi dolog dukálhat hozzá. De nem! A gersli, ismertebb nevén árpagyöngy amellett, hogy fogyasztása számos kedvező élettani hatással rendelkezik, kiváló, praktikus köret alapanyag ragus ételekhez, ugyanis – például a tésztával ellentétben – nem szívja el a szaftot a főételből. Az elkészítése is pofonegyszerű: egy bögre gerslihez nagyjából másfélszer annyi vizet kell adni és egy csipet sót. Addig főzzük, míg az árpaszemek elkezdenek kissé megnyílni. Tapasztalatom alapján ez olyan 25-30 perc főzést vesz igénybe, majd további 10-15 percre fedjük le, hogy a gőzben tovább puhulhasson. Tálaláskor szórjuk rá a pirított sonkát, de használhatunk plusz tejfölt és metélőhagymát is.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 659 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): ragu, recept, Barna, étel, bakonyi, pulykaragu, receptek, pulyka, sörös, ételek | Helyezés: 0.0/0