Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
11:34:34 Bogrács-gulyás recept, videóval | |
Ennél egy jó bogrács-gulyást, de A) esik az eső B) nem kertes házban laksz C) nincs bográcsod? El lehet felejteni ezeket a parákat, mert most mutatunk egy trükköt, amivel bármikor, bárhol tudod majd imitálni a bográcsban készült ételek feelingjét. A gulyás nem mellesleg az egyik, ha nem A legjobb magyar kaja, így bőven itt volt az ideje, hogy végre bemutassuk az ultimate receptet. Sokan, a gulyást kedvelő, de főzni kevésbé tudó népek közül rendelkeznek egy általános tévhittel, miszerint ez egy bonyolult étel, amit csak az anyukánk és a nagymamánk tud tökéletesen elkészíteni. Söpörjétek le ezeket az előítéleteket, nézzétek a videót, olvassátok a receptet és főzzetek gulyást. Hozzávalók
Ricetta A zsiradékot (ami optimális esetben disznózsír) egy nagyobb lábasba tesszük, és amíg az felolvad, addig felvágjuk a hagymát - szükségtelen finomra aprítani, mert úgyis szét fog főni. Mehet a lábosba, majd megsózzuk a füstölt sóval. Ebből érdemes nagyobb adagot tartani otthon, hogy bármikor meg tudjuk bolondítani az ételeinket egy kis kertiparty ízvilággal. Ennek elkészítése nagyon egyszerű: tüzet rakunk, amikor elkezd parázslani lefojtjuk, és a füstjébe rakunk egy jó nagy adag durva szemű sót. 2-3 órát hagyjuk füstölődni, a végeredmény pedig egy intenzív füstös aromájú só lesz. Természetesen a gulyásunk eme trükk nélkül is tökéletesen finom lesz, de próbáljátok ki, mert tényleg működik a dolog! A köményt egy mozsárban összetörjük, és ez is mehet a hagyma mellé. Miután a hagyma megpirult, megszórjuk a pirospaprikával, és rögtön le is húzzuk a tűzről. Erre mindenképp figyeljetek, mert különben a fűszerpaprika leég, keserű lesz, és elrontja az ételt. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra felkockázzuk, és beletesszük a lábasba. Itt jön a történet főszereplője, a marhahús, ami nálunk lapocka volt, de használhatjátok a marha bármelyik nektek tetsző alkatrészét. Feldaraboljuk és betesszük a hagymás-paprikás alapba, kevergetés mellett 3-4 perc alatt kifehérítjük, majd felöntjük vízzel és kb. 80 percig főzzük. A főzés után bezöldségeljük: karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, egy egészben hagyott, megtisztított zellergumó, a zeller zöldje kerül bele, és miután a leves rottyant egyet, még beledobunk egy nagyobb mennyiségű, kockára vágott krumplit. Belerakunk még két gerezd fokhagymát és egy kis őrölt borsot. A végén jön egy kis apróra vágott petrezselyem, még főzzük egy keveset és ha a zöldségek szépen megfőttek, az ételnek pedig jó sűrű állaga van, akkor készen is vagyunk. |
|
|