Kedd, 2024-04-23, 12:49:30
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5502]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4046]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [593]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4063]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 10
    Vendégek: 10
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2014 » Január » 19 » Bolond, aki otthon porból főz
    10:04:21
    Bolond, aki otthon porból főz
    Forrás: [origo] | Nábelek Zsófia | 2014.01.19.

    A porlevesek, alapok és zacskós tészták létjogosultságát a felhasználók elsősorban időhiánnyal és pénzügyi okokkal magyarázzák, ezért fogtunk egy tucatnyit ezekből a termékekből, és szembeküldtük őket valódi alapanyagokból, de adalékok, aromák, tartósítószerek és ízfokozók nélkül készült házi változataikkal. A két fegyvernem az idő és az ár voltak, és az esélytelen fél jó pályahosszal verte a másikat. 

    A recepteket kifejezetten a zacskós termékek alternítaváiként, sok esetben a zacskós étel teljesen röhejes koncepcióját követve dobtuk össze, de friss alapanyagokból. Az időt a házi változatoknál a friss alapanyagok pucolásával, felvágásával együtt számoltuk, a zacskósaknál a zacskón előírt időt vettük figyelembe (kivéve azt az esetet, ahol ezt hibásan tüntették fel a borítón). Mindegyik fogásból a zacskós termékekkel azonos mennyiséget készítettünk, és úgy számoltuk az árat.


    Forrás: Táfelspicc

    Maggi tészta bakonyi gombás szósszal
    420 forint / 10 perc
    durumtészta 76% (durumbúza, víz), zsíros tejpor, gomba 4,1% (csiperkeliszt, maltodextrin, csiperkedarabok), őrölt pirospaprika, növényi fehérje hidrolizátum (aroma, búzafehérje, növényi olaj), burgonyakeményítő, maltodextrin, vöröshagymaliszt, jódozott só, füstölt szalonnazsír (antioxidáns: rozmaring kivonat), ízfokozó (nátrium-glutamát), hidrogénezett növényi zsír, búzaliszt, fokhagymapor, aroma, színezék (paprika kivonat). Nyomokban tojást, szóját, zellert és halat tartalmazhat. 

    Tészta bakonyi gombás szósszal házilag
    469 forint / 8:36 perc

    100 g durumtészta 74 forint
    2 dl 30%-os tejszín 200 forint
    10 dkg csiperkegomba 90 forint
    5 dkg füstölt húsos szalonna 80 forint
    1 evőkanál olaj 10 forint
    1 tkanál fűszerpaprika 10 forint
    bors, só, víz 5 forint

    Vizet forralok. Addig felkockázom a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdem pirítani. Amint felforr a víz, beleöntöm a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok, megszórom paprikával, felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, összeforralom, tálalom.


    Forrás: Táfelspicc

    Dr Oetker császármorzsa alap280ft + 1 evőkanál margarin, mert Dr Oetker margarinnal írja a császármorzsát (25 forintt) = 305 forint / 8 perc

    Összetevők: búzadara, cukor, 9% mazsola, teljes tojáspor, sovány tejpor, tejsavópor, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, aroma, étkezési só.

    Császármorzsa házilag 
    277forint / 8 perc
    Alapanyagok:
    3 db tojás 120 forint
    1 ek vaj 40 forint 
    1,5 dl tej 37 forint
    15 dkg liszt  20 forint
    1 ekanál cukor 20 forint
    20 g mazsola 40 forint

    A tejet elkeverem a sárgájával, a liszttel, egy csipet sóval és a fehérjék keményre vert habjával. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, beleöntöm a tojásos masszát és kevergetve, összetörve megsütöm.


    Forrás: Táfelspicc

    Dr Oetker cukormáz
    215 forint / 1 perc

    Összetevők: cukor, módosított keményítő, aroma, színezékek: béta-karotin, kármin.

    Cukormáz házilag
    35 forint /1 perc
    Alapanyagok:
    100 g porcukor 35 forint
    3 tk víz

    A cukrot és a vizet simára keverem. Kész. Ennyi. Megszilárdul a süteményen, tortán, akármin.
    Ha színezni szeretném, pár csepp szörpöt, piros gyömölcs levét csepegtetem bele és elkeverem. Ha ízesíteném, akkor víz helyett szörppel keverem ki a cukrot.


    Forrás: Táfelspicc

    Dr Oetker tejberizs
    280 forint +1/2 l tej (125 forint)= 405 forint / 10 perc
    Összetevők: instant rizs (61%), cukor, kukoricakeményítő, módosított keményítő, sűrítőanyag: xantán-gumi, aroma.

    Tejberizs házilag, gyorsan
    215ft/18 perc
    75 g rizottó rizs  75 forint
    1/2 liter tej 125 forint
    50 g cukor 15 forint

    A rizst felteszem egy serpenyőben és folyamatos kevergetés mellett, a tejet fokozatosan adagolva puhára főzöm, a végén elkeverem benne a cukrot. A rizottórizsnek köszönhetően szuper ragacsos állaga lesz adalékanyagok nélkül.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr burgonyapüré pehely
    345 forint + 3 dl tej (75 forint)+ 30 g margarin (20 ft)= 440 forint / 5 perc

    Összetevők: burgonyapehely (99%), emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei), stabilizátorok (difoszfátok, citromsav), antioxidáns (nátrium-metabiszulfit, bha), kurkuma kivonat. A termék tejszármazékot és tojást tartalmazhat.

    Burgonyapüré házilag
    222 forint / 30 perc
    Alapanyagok:
    70 dkg burgonya 125 forint
    3 dl tej 75 forint
    20 g vaj 20 forint
    só 2 forint

    A burgonyát meghámozom, felkockázom, megfőzöm, összetöröm, sózom, kikeverem a forró tejjel és a vajjal.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr spaghetteria tészta 4 sajtos szósszal
    379 forint / 10 perc
    tojásos száraztészta 74% (durum búzadara, tojáspor), sajtporok 6,6% (ementáli, gouda, danbo, camembert, márványsajt, keménysajt, crescenza), ömlesztősó (trinátrium-citrát, dinátrium-foszfát), tejsavó), burgonyakeményítő, tejcukor, növényi zsír, só, élesztőkivonat, rizsliszt, metélőhagyma, tejfehérje, vöröshagymapor, aromák (gluténnel), savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-hidrogén-karbonát, citromsav), fűszerek (bors, kurkuma, fűszerpaprika), cukor, fűszerkivonatok (zellerrel), dextróz.

    Négysajtos tészta házilag
    360 forint / 8 perc
    100 g durumtészta 74 forint
    20 g márványsajt 68 forint
    20 g mascarpone 52 forint
    20 g gouda 35 forint
    20 g ementáli 126 forint
    só, bors 5 forint

    Vizet forralok, sajtot reszelek. Kifőzöm a tésztát, leszűröm, visszarakom a forró lábosba, rászórom a sajtokat és összeforralom. Tálalom.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr édes-savanyú csirkealappal készült édes-savanyú csirke
    329 forintt + 940 forintt = 1269 forint / 15-20 perc
    cukor, burgonyakeményítő, paradicsompüré por, vöröshagyma, só, növényi zsír, étkezési sav (citromsav), piros kaliforniai paprika 2,4%, zöld kaliforniai paprika, glükóz szirup, ananászlé koncentrátum 1,8%, élesztőkivonat, fűszerek (gyömbér 1%, koriander, kurkuma, római kömény, bors, görögszéna mag, cayenne-i bors, kardamom), dextróz, céklapor, fokhagymapor, fehérbor kivonat, aromák. Nyomokban glutént, tojást és tejet tartalmazhat.

    Édes-savanyú csirke (a hozzávalókban a tasakos változaton előírt alapanyagokat követtük)
    1040 forint / 6 perc
    40 dkg csirkemellfilé: 500 forint
    1 fej vöröshagyma: 40 forint
    1 db piros kaliforniai paprika: 250 forint
    15 dkg ananászkonzerv: 150 forint
    (az eddig felsorolt alapanyagok kellenek a Knorr alaphoz is (940 forint))
    fűszerek: só, gyömbér, cayenne-i bors: kb. 50 forint
    1 ekanál cukor: 20 forint
    1 evőkanál burgonyakeményítő: 20 forint
    1 evőkanál olaj: 10 forint

    A cukrot karamellizálom a serpenyőben, felöntöm egy deci vízzel, a hagymát laskára a húst hüvelykujjnyira a paprikát szeletekre vágom. A húst, hagymát, paprikát a karamellre dobom, elkeverem, ráöntöm a paradicsompürét, fűszereket, keményítőt, ha kell, egy kevés vizet és összeforralom az egészet, majd amikor a hús megpuhult belekeverem a lecsepegtetett ananászkockákat.


    Forrás: Táfelspicc

    Maggi tészta paprikáscsirke szósszal
    420 forint / 10 perc (a folyamatleírásban megadott idő és munkafolyamatok alapján 10 perc minimum, hiába írnak 8 percet az első oldalon)
    durumtészta 75% (durumbúza, dara, víz), sovány tejpor, burgonyakeményítő, őrölt pirospaprika 1,9%, tejszínpor, jódozott só, aroma(tej tartalmú), vöröshagyma, búzaliszt, hidrogénezett növényi zsír, ízfokozó: nátrium-glutamát, csirkezsír (antioxidáns:rozmaringkivonat), növényi fehérjehidrolizátum (búzatartalmú), maltodextrin, csirkehúspor (0,7%) színezék: paprikakivonat. Nyomokban tojást, szóját, zellert és halat tartalmazhat.

    Tészta paprikáscsirke szósszal házilag
    199 forint / 11:53 perc

    100 g durumtészta 74 forint
    50 g darált hús: 60 forint
    50 g vöröshagyma 40 forint
    1 evőkanál olaj 10 forint
    1 tkanál fűszerpaprika 10 forint
    bors, só, víz 5 forint

    Vizet forralok. A hagymát finomra vágom, és a darált csirkehússal együtt kevés olajon megpirítom - közben a felforrt vízbe teszem a tésztát -, paprikával megszórom, felöntöm 1 dl vízzel, sózom, borsozom, összeforralom, leturmixolom, és elkeverem a megfőtt és leszűrt tésztával.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr házias daragaluska leves
    359 forintt / 15 perc
    daragaluska 71% (búzadara, növényi zsír, tojásfehérje por, liszt (rizs, búza), tojássárgája por, térfogatnövelőszer (nátrium-karbonát), svanyúságot szabályozó (nátrium-citrát), csomósodást gátló (kálcium-karbonát), só, szerecsendió, jódozott só, burgonyakeményítő, növényi zsír, aromák, élesztőkivonat, gyümölcscukor, só, marhahúslékivonat, szárított zöldségfélék (vöröshagyma, sárgarépa, metélőhagyma) maltodextrin, zöldséglé koncentrátum (almalé, vöröshagymalé, sárgarépalé), fűszerek (zellermag, szerecsendió, bors, fűszerpaprika, lestyán, fokhagyma), cukor

    Daragaluska leves
    180 forint / 17:23 perc

    100 g répa 20 forint
    50 g karalábé 30 forint
    50 g fehérrépa 15 forint
    egy evőkanál olaj 10 forint
    1 tojás 40 forint
    4 ekanál dara 20 forint
    só, bors 5 forint
    20 g vöröshagyma 40 forint
    3/4 l víz

    A lereszelt zöldségeket az olajon megfuttatom, felöntöm egy liter forrásban lévő vízzel, sózom, borsozom. Amíg újra felforr, elkészítem a galuskát: a tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a sóval felverem. A sárgákat elkeverem a puha vajjal és a darával, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot is. Közvetlenül a levesbe szaggatom vizes evőkanállal, nem piszkálom, különben szétesik. Öt perc múlva kész a leves.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr milánói makaróni alap
    199 + 834 forint = 1033 forint / 12-15 perc
    Összetevők: 25% paradicsompüré por, keményítő (kukorica, burgonya), búzaliszt, dextróz, só, cukor, vöröshagymapor, növényi zsír, tyúkzsír, fűszerek (fűszerpaprika, bazsalikom, oregánó, petrezselyemlevél, rozmaring, kakukkfű), fokhagymapor, élesztőkivonat, maltodextrin, aromák, antioxidáns (rozmaringkivonat).

    Milánói makaróni vagy mi a rák, házilag (a hozzávalókban a tasakos változaton előírt alapanyagokat követtük)
    979 forint / 8 perc

    10 dkg tészta 74 forint
    20 dkg reszelt gouda 350 forint
    10 dkg bacon 300 forint
    10 dkg gomba 90 forint
    2 ek olaj 20 forint
    (az eddig felsorolt alapanyagok kellenek a Knorr alaphoz is (834 forint))
    fűszerek: só, bazsalikom, oregánó kb. 50 forint
    75 g konzervparadicsom 75 forint
    1 kis fej vöröshagyma 15 forint
    só, bors 5 forint

    A hagymát apróra vágom, a felszeletelt sonkával és gombával megpirítom az olajon, felöntöm a paradicsommal és fűszerezem. Kb. 1 perc forralás után kész, mehet a tésztára.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr szamócaleves gyümölcsdarabokkal
    249 forint +1/2 liter tej (125 forint) = 374 forint / 10 perc
    cukor, módosított burgonyakeményítő, sovány joghurtpor 8%, szárított szamócadarabok 4,1%, étkezési sav (almasav), só, szőlőcukor, növényi olaj, vitaminok (C, E, B6, B1, folsav, B12) maltodextrin, aroma, színezék (kárminsav, céklalé)

    Erdei gyümölcs vagy szamócaleves gyümölcsdarabokkal
    285 forint / 1:06 perc
    10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs vagy szamóca: 140 forint
    1 evőkanál cukor: 20 forint
    1/2 liter tej 125 forint
    Az alapanyagokat összeturmixolom (a gyümölcsöt ki se olvasztom). Pár szem gyümölcsöt félreteszek, apróra vágom (közben kiolvad) és a kész levesbe dobálom, tálalom.


    Forrás: Táfelspicc

    Knorr édes-savanyú csirkealappal készült édes-savanyú csirke
    329 + 940 forint = 1269 forint / 15-20 perc
    cukor, burgonyakeményítő, paradicsompüré por, vöröshagyma, só, növényi zsír, étkezési sav (citromsav), piros kaliforniai paprika 2,4%, zöld kaliforniai paprika, glükóz szirup, ananászlé koncentrátum 1,8%, élesztőkivonat, fűszerek (gyömbér 1%, koriander, kurkuma, római kömény, bors, görögszéna mag, cayenne-i bors, kardamom), dextróz, céklapor, fokhagymapor, fehérbor kivonat, aromák. Nyomokban glutént, tojást és tejet tartalmazhat.

    Édes-savanyú csirke házilag (a hozzávalókban a tasakos változaton előírt alapanyagokat követtük)
    1040 forint / 6:08 perc
    40 dkg csirkemell filé: 500 forint
    1 fej vöröshagyma: 40 forint
    1 db piros kaliforniai paprika: 250 forint
    15 dkg ananászkonzerv: 150 forint
    (az eddig felsorolt alapanyagok kellenek a Knorr alaphoz is (940 forint))
    fűszerek: só, gyömbér, cayenne-i bors: kb. 50 forint
    1 evőkanál cukor: 20 forint
    1 evőkanál burgonyakeményítő: 20 forint
    1 evőkanál olaj: 10 forint
    A cukrot karamellizálom a serpenyőben, felöntöm egy deci vízzel, a hagymát laskára vágom közben,  a hagymát és a hüvelykujjnyira darabolt húst, a felszeletelt paprikát rádobom, elkeverem, ráöntöm a paradicsompürét, fűszereket, keményítőt, és összeforralom az egészet, majd amikor a hús megpuhult, belekeverem a lecsepegtetett ananászkockákat.


    Forrás: Táfelspicc

    Dr Oetker Tiramisu krémpor
    349 + 62,5 forint (1/4 l tej) =  411 forint/3 perc
    cukor, 11% amarettini darabok(cukor, búzaliszt, sárgabarack mag, tojásfehérje, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, aroma, pálmamag-olaj) módosított keményítő, glükózszirup, pálmazsír, 5,5% mascarpone sajtpor, instant zselatin, emulgeálószerek: E471, E472a, E472e, aroma, sűrítő anyag: karragén, kávé kivonat, tejfehérje, étkezési só, szinezék: béta-karotin

    A termék - ha jól értjük - a tiramisu receptbe való mascarponét hivatott kiváltani azzal, hogy ezt a port 250 ml tejjel elkeverjük.

    2,5 dl mascarpone: 639 forint / 0 perc

    A tiramisu receptjét itt találják.

    A végeredmény: 18:6 a házi koszt javára. És akkor az egészségügyi vonatkozásokról, a zacskós termékek adalékanyagtartalmáról még nem is beszéltünk.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 765 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): adalékok, házias ételek, kényelmi termék, egészéges táplálkozás, ízfokozók, receptek, élelmiszeripar, porételek | Helyezés: 0.0/0