Szerda, 2020-02-19, 05:49:56
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4259]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [131]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [171]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [204]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [560]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [886]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2304]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [922]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [107]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1636]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [996]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Receptek sonkapréshez [23]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [2822]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [621]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1403]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [278]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2347]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [32]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
TV GO
TV GO
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hogyan kell? Hasznos WIKI tanácsok
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon Terméktámogatás
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemaps PRO - Free Account
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • Sitemap Generator_Online XML
  • SoundCloud
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2020,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2017 » Február » 19 » Csontleves májgombócokkal - A vasárnapi ebéd királya
    06:13:32
    Csontleves májgombócokkal - A vasárnapi ebéd királya

    Forrás: rcnews.hu | 2016.04.15.

    Mára egy igazi magyaros leves receptjét hoztuk nektek, kicsit feltuningolva a még finomabb eredmény érdekében!

    Nálunk a vasárnapi ebédkor nem lehet más a menü, mint csontleves. Sok családban ez úgy történik, hogy a második főételhez felhasznált húsok csontját vegyesen rakják a levesbe, majd az alap zöldségek mellett mehet bele az otthon talált zöldségekből minden. Na az igazi jó csontleves nem így készül!

    Kezdjük az elejénél. Az igazi, jó csontleves a csontok sütésével kezdődik (nem vicc), és legalább 12 órát fő. Na, aki itt kiakadt, megnyugtatom, hogy lehet kevesebb idő alatt is jót főzni, de az igazi az ez. Erre azért van szükség, hogy a csontokból is kifőjön minden finom ízanyag.

    Hát lássunk is hozzá!

    Hozzávalók a leveshez:

    * 1,5 kg húsos marhacsont

    * 3 közepes sárgarépa

    * 1 petrezselyem gyökér

    * 1 kisebb vöröshagyma

    * 2 gerezd fokhagyma

    * 1 nagyobb burgonya

    * 1 paradicsom

    * 1 tv paprika

    * ½ kisebb karalábé

    * ¼ zellergumó

    * 1 csokor petrezselyem

    * 8-10 szemes bors

    * só

    Elkészítése:

    * a csontokat egy tepsibe tesszük, 20 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe

    * sütés után a csontokat egy nagyobb fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy teljesen ellepje a csontokat

    * forraljuk fel a levest, majd a keletkezett habot szedjük le egy szűrő segítségével

    * a vöröshagymát félbe vágjuk és hájával együtt a levesbe tesszük. (fontos a héja, az ad szép színt a levesnek)

    * a sárgarépát és a fehérrépát, petrezselyemgumót, burgonyát és a karalábét megpucoljuk, tetszés szerint feldaraboljuk és a levesbe rakjuk

    * a paradicsomot egészben, a paprikát félbe vágva bedobjuk a többi zöldség után

    * rakjuk bele a szemes borsot is, majd sózzuk. A petrezselymet összekötött csokorban érdemes a levesbe rakni.

    * a tűzhelyet úgy állítsuk be, hogy a levesünk éppen, hogy forrjon. Nem szabad, hogy nagyon forrjon, mert akkor nagyon zavaros lesz.

    * Amikor kész a leves vegyük ki a csontokat és a megfőtt zöldségeket. A levesben még megfőzzük a májgombócot.

    Ha nincs időnk kivárni a 12 órát, akkor is azt javaslom, hogy minél korábban kezdjük el főzni. Szerintem minimum kell a levesnek 6 óra, ezért én a csontokat este szoktam megsütni. Reggel 6-kor odateszem a levest és fél 12-kor pedig elkezdem főzni a májgombócot.

    De nézzük azt, hogy is kell…

    Hozzávalók a májgombóchoz:

    * ½ kg sertés, vagy marha máj

    * 3 szikkadt zsemle

    * 1 kis fej vöröshagyma

    * 2 gerezd fokhagyma

    * ½ csomag petrezselyem

    * 1 tk morzsolt majoranna

    * 1 tk kakukkfű

    * tej

    * étolaj

    * zsemlemorzsa

    * só, bors

    Elkészítése:

    * a zsemléket felkockázzuk, majd langyos tejjel beáztatjuk

    * a májat ledaráljuk, vagy más módszerrel pépesítjük. (ha más nincs késsel is kapargatva pépesíteni tudjuk)

    * hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pépesítjük, majd olajon üvegesre pároljuk. Ha a hagyma majdnem kész, tegyük bele a majorannát és a kakukkfüvet

    * a zsemlét jó erősen nyomkodjuk ki és adjuk a májhoz, majd mehet bele a fűszerezett hagyma – fokhagyma is.

    * sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze

    * az állaga nagyon lágy lesz, ezért folyamatos keverés mellett tegyünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy egy közepes keménységű masszát kapjunk.

    * a leves hőfokát (miután kiszedtük a csontokat és a zöldségeket) úgy állítsuk be, hogy ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.

    * a májgombócokat kb. 5 cm átmérőjűre formáljuk vizes kézzel, majd mehet bele a gyöngyöző levesbe.

    * kb. 20 perc alatt készre főzzük

    Tálalásnál, adagonként egy gombóccal számoljunk…

    Jó étvágyat!

    Megtekintések száma: 288 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): májgombóc, receptek, recept, leves, gastro, csontleves | Helyezés: 0.0/0