Csütörtök, 2024-11-14, 07:36:05
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 332
    Vendégek: 332
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2017 » Február » 19 » Csontleves májgombócokkal - A vasárnapi ebéd királya
    06:13:32
    Csontleves májgombócokkal - A vasárnapi ebéd királya

    Forrás: rcnews.hu | 2016.04.15.

    Mára egy igazi magyaros leves receptjét hoztuk nektek, kicsit feltuningolva a még finomabb eredmény érdekében!

    Nálunk a vasárnapi ebédkor nem lehet más a menü, mint csontleves. Sok családban ez úgy történik, hogy a második főételhez felhasznált húsok csontját vegyesen rakják a levesbe, majd az alap zöldségek mellett mehet bele az otthon talált zöldségekből minden. Na az igazi jó csontleves nem így készül!

    Kezdjük az elejénél. Az igazi, jó csontleves a csontok sütésével kezdődik (nem vicc), és legalább 12 órát fő. Na, aki itt kiakadt, megnyugtatom, hogy lehet kevesebb idő alatt is jót főzni, de az igazi az ez. Erre azért van szükség, hogy a csontokból is kifőjön minden finom ízanyag.

    Hát lássunk is hozzá!

    Hozzávalók a leveshez:

    * 1,5 kg húsos marhacsont

    * 3 közepes sárgarépa

    * 1 petrezselyem gyökér

    * 1 kisebb vöröshagyma

    * 2 gerezd fokhagyma

    * 1 nagyobb burgonya

    * 1 paradicsom

    * 1 tv paprika

    * ½ kisebb karalábé

    * ¼ zellergumó

    * 1 csokor petrezselyem

    * 8-10 szemes bors

    * só

    Elkészítése:

    * a csontokat egy tepsibe tesszük, 20 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe

    * sütés után a csontokat egy nagyobb fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy teljesen ellepje a csontokat

    * forraljuk fel a levest, majd a keletkezett habot szedjük le egy szűrő segítségével

    * a vöröshagymát félbe vágjuk és hájával együtt a levesbe tesszük. (fontos a héja, az ad szép színt a levesnek)

    * a sárgarépát és a fehérrépát, petrezselyemgumót, burgonyát és a karalábét megpucoljuk, tetszés szerint feldaraboljuk és a levesbe rakjuk

    * a paradicsomot egészben, a paprikát félbe vágva bedobjuk a többi zöldség után

    * rakjuk bele a szemes borsot is, majd sózzuk. A petrezselymet összekötött csokorban érdemes a levesbe rakni.

    * a tűzhelyet úgy állítsuk be, hogy a levesünk éppen, hogy forrjon. Nem szabad, hogy nagyon forrjon, mert akkor nagyon zavaros lesz.

    * Amikor kész a leves vegyük ki a csontokat és a megfőtt zöldségeket. A levesben még megfőzzük a májgombócot.

    Ha nincs időnk kivárni a 12 órát, akkor is azt javaslom, hogy minél korábban kezdjük el főzni. Szerintem minimum kell a levesnek 6 óra, ezért én a csontokat este szoktam megsütni. Reggel 6-kor odateszem a levest és fél 12-kor pedig elkezdem főzni a májgombócot.

    De nézzük azt, hogy is kell…

    Hozzávalók a májgombóchoz:

    * ½ kg sertés, vagy marha máj

    * 3 szikkadt zsemle

    * 1 kis fej vöröshagyma

    * 2 gerezd fokhagyma

    * ½ csomag petrezselyem

    * 1 tk morzsolt majoranna

    * 1 tk kakukkfű

    * tej

    * étolaj

    * zsemlemorzsa

    * só, bors

    Elkészítése:

    * a zsemléket felkockázzuk, majd langyos tejjel beáztatjuk

    * a májat ledaráljuk, vagy más módszerrel pépesítjük. (ha más nincs késsel is kapargatva pépesíteni tudjuk)

    * hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát is pépesítjük, majd olajon üvegesre pároljuk. Ha a hagyma majdnem kész, tegyük bele a majorannát és a kakukkfüvet

    * a zsemlét jó erősen nyomkodjuk ki és adjuk a májhoz, majd mehet bele a fűszerezett hagyma – fokhagyma is.

    * sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze

    * az állaga nagyon lágy lesz, ezért folyamatos keverés mellett tegyünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy egy közepes keménységű masszát kapjunk.

    * a leves hőfokát (miután kiszedtük a csontokat és a zöldségeket) úgy állítsuk be, hogy ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.

    * a májgombócokat kb. 5 cm átmérőjűre formáljuk vizes kézzel, majd mehet bele a gyöngyöző levesbe.

    * kb. 20 perc alatt készre főzzük

    Tálalásnál, adagonként egy gombóccal számoljunk…

    Jó étvágyat!

    Megtekintések száma: 590 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): májgombóc, receptek, recept, leves, gastro, csontleves | Helyezés: 0.0/0