Hozzávalók:
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg puha langyos Rama,
- 2 dl tejföl(én fele tejföl fele sűrű natúr joghurt keverékét használtam),
- 3 dkg élesztő,
- 15 dkg reszelt füstölt sajt (a tésztába),
- 2 teáskanál só.
A tetejére:
- 2 tojássárgája és reszelt sajt (füstölt és trappista keveréke)
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat, nem kell keleszteni! Szép könnyű tészta lesz.
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymástól 2 cm-re,tetejét tojássárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben arany színűre sütjük.(kb 15-20 perc)-attól függ kinek milyen sütője van.
Langyosan, hidegen egyaránt finom!
Jó étvágyat!














