Sokunk első emléke a paradicsomlevesről a menzáról származik, és talán azon kevés ételek közé tartozott, ami ott ízlett jobban, ám a zöldfűszerekkel és fokhagymával felturbózott, sajtos pirítóssal kínált változat a kiemelkedő hazai portál szerint a legtöbbünknél abszolút megüti majd a mércét, így érdemes a lehető leghamarabb kipróbálni:
Duplán sült paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1.3 kg szilvaparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 0.5 tk rozmaring
- 0.5 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk cukor
- 4 bögre víz
- 4 db zöldségleves-kocka
- 4 szelet bagett
- 2 ek vaj
- 15 dkg cheddar sajt
A tálaláshoz:
- friss bazsalikom
Betűtésztás paradicsomleves - Talán azért szerették annyian a paradicsomlevesnek ezt a változatát, mert nem sok köze volt a paradicsomhoz. A betűtésztából próbáltunk szavakat kirakni, amíg az ügyeletes tanár ránk nem szólt a malackodásért. Fotó / Nosalty