Az Nvidia a napokban két figyelmeztetést is kiadott a kártyáit, illetve szoftvereit használók számára, amiben utóbbiakban azonosított biztonsági sebezhetőségekre hívja fel figyelmüket. A több tucat biztonsági rés túlnyomó része súlyos besorolású, ami miatt mindenképpen érdemes minél előbb frissíteni az érintett programokat.

Az Nvidia grafikus meghajtóiban nem kevesebb, mint 9 sebezhetőséget javított, amik között több a biztonsági szabályok teljes áthágására és a rendszer feletti ellenőrzés átvételére adhat lehetőséget támadók számára. A GeForce, Quadro és Tesla kártyák drivereit egyaránt érintő hibák legtöbbjének kihasználására ugyanakkor szerencsére távolról nincs lehetőség - illetve csak akkor, ha a kártékony kódot először más úton sikerül a gépre csempészni.

Ugyanakkor hasonlóan súlyos hibák találhatók meg az Nvidia vGPU virtualizációs szoftverében is, ami lehetőséget adhat a virtualizált környezetben futó vendégrendszerek számára a gazdarendszer kikémlelésére, valamint a GeForce Experience csomagban, a GameStream és Downloader programokban is.

A sebezhetőségek az Nvidia GeForce Experience minden, a 3.20.1-t megelőző verzióit érintik, javításuk a csomag legfrissebb kiadásának telepítésével lehetséges, ami a hibák súlyosságára tekintettel minél előbb javasolt.