Az Nvidia a hét elején új verziót tett elérhetővé grafikus chipjeihez szánt meghajtócsomagjából, amit ezúttal a szokásosnál sokkal jobban ajánlott telepíteni. A cég drivereiben ugyanis öt darab olyan sebezhetőséget javított, amit hackerek akár a gép feletti teljes ellenőrzés átvételére is felhasználhatnak.

A hibák a GeForce, a Quadro, valamint a Tesla és NVS családba tartozó grafikus kártyákat, illetve chipeket egyaránt érintik, és az sem számít, hogy a felhasználó a még támogatottak közül melyik Windows-t futtatja, mivel a 7-től kezdve a 10-ig bezárólag mindegyiken lehetőség van a sebezhetőségek kihasználására. Ha ez sikerül, a támadók a rendszer legmagasabb privilégiumszintjén futtathatnak kódokat, azaz, gyakorlatilag átvehetik az ellenőrzést afelett.

Az egyetlen jó hír, hogy a sebezhetőségek távoli kihasználásának módja egyelőre nem ismert, így az egyelőre csak úgy lehetséges, ha az ehhez szükséges kódot valamilyen módon először a támadóknak sikerül a gépre csempészniük. Az új, javított Nvidia meghajtóprogramokat a felhasználók innen elindulva tudják videóvezérlőikhez letölteni.