Teszteltük a legújabb Philips AirFryer készüléket: egyben sült tarja készült, rozmaringos újburgonyával.
Hozzávalók:
Tarjához:
- 1 kg csont nélküli sertéstarja, egyben
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál szárított fokhagymapor
- 2 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 teáskanál mustár
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Burgonyához:
- 70 dkg újburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring (friss vagy szárított)
Ízlés szerint só
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem az olívaolajat, fokhagymaport, majorannát, fűszerpaprikát, mustárt, sót és borsot.
A húst megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Egy éles késsel bemetszem, kiterítem, és alaposan bekenem mindenhol a páccal.
Ezután visszahajtom a húst; ha szükséges, hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítem, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Az air fryer nagyobb kosarába helyezem. A víztartályt feltöltöm (gőzfunkcióhoz) és 150 °C-on, 60 percig sütöm. (A sütési idő függ a hús vastagságától és minőségétől.)
Amikor a hús már teljesen puha, átállítom a hőmérsékletet 190 °C-ra, és további 15–20 perc alatt pirosra sütöm.
A burgonyát alaposan megmosom, nagyobb darabokra vágom (nem hámozom), tálba teszem. Meglocsolom olívaolajjal, megszórom rozmaringgal és sóval, majd összeforgatom.
Az air fryer kisebb kosarába teszem a burgonyát, és 180 °C-on, 30 perc alatt megsütöm.
Amikor a hús “első” sütési idejéből még kb. 10–15 perc van hátra, érdemes indítani a burgonyát, hogy nagyjából egyszerre készüljenek el. (Ha a hús kicsit tovább idő kell, az sem gond, hagyjátok benn a burgonyát és melegen tartja a készülék.)
A megsült tarját rozmaringos burgonyával, friss salátával vagy savanyúsággal kínálom.