Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:48:19 Elképesztő konyhai megoldás: ilyen egyszerűen eltávolíthatod az inakat a csirkemellből | |
Forrás: Twice.hu | 2020.07.01. Sokan megfogadjuk magunknak, hogy gyakrabban főzünk otthon, és kevesebbet eszünk étteremben, vagy rendelünk házhoz, de ezt az ígéretet sokszor nem könnyű betartani.
Próbálunk olyan alapanyagokat vásárolni, amik megkönnyítik a dolgunkat, például kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet, de az inakkal még így is meggyűlhet a bajunk. Nos, ennek a TikTok videónak köszönhetően mostantól jóval kevesebbet kell szenvedned a hús előkészítésével, és több időd jut arra, hogy élvezd az ízeket. Fantasztikus trükk, amivel pillanatok alatt eltávolíthatod a fehér inakat a csirkemellből
Amikor Mandy Klentz megtanulta, hogy távolíthatja el az inakat a csirkemellből mindössze egy villa és egy papírtörlő segítségével, úgy érezte, azonnal meg kell osztania ezt a trükköt a világgal. A videót, amit a TikTokra töltött fel, már több mint 4 millióan látták. A módszer annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen, hogy eddig nem tudtunk róla. Nincs szükség hozzá másra, csak egy villára, és valamire, amivel megfoghatod a csúszós húst (például konyhai papírtörlőre). A lépések a következők: Helyezd az ín végét a villa két foga közé. Mandy videójának hála többé nem kell 10-15 percet bajlódnunk, és késsel vagdosnunk a bosszantó kis inakat.
További tippek a csirke elkészítéséhez Ha az inakat eltávolítottad, már csak meg kell sütnöd a csirkemellet. Erről a húsról gyakran állítják azt, hogy unalmas, és túl száraz. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel minden alkalommal ízletes, szaftos ételt készíthetsz. Klopfold ki a húst: Egy széles fenekű befőttesüveg vagy bármilyen más alkalmas eszköz segítségével klopfold ki a húst, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. Fűszerezz: Mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Melegítsd fel a serpenyőt: Melegítsd fel a serpenyőt közepes vagy magas hőfokon, és amikor már forró, adj hozzá annyi olajat vagy vajat, ami bevonja az edény alját. Sütés: Közepes hőfokon süsd egy percig a csirkemell egyik oldalát, amíg enyhe aranybarna színt nem kap. Fordítsd meg: Óvatosan fordítsd meg egy húscsipesszel, vagy fakanállal, de ne villával, hogy ne szúrd át a húst. Csökkentsd a hőt: Ezután folytasd alacsony hőfokon a sütést. Takard le: Helyezz egy szorosan illeszkedő fedőt a serpenyőre, és folytasd így a sütést 10 percig. Ezalatt egyetlen egyszer se emeld fel a fedőt, hogy ránézz a húsra. Kapcsold le a hőt: 10 perc elteltével kapcsold le teljesen a hőt a serpenyő alatt, de még ne vedd le a fedőt. Ha elektromos tűzhelyet használsz, vedd le az edényt a főzőlapról. Hagyd így állni a csirkét további 10 percig. Ne feledd: ne emelgesd a fedőt! Vedd le a fedőt: Az újabb 10 perc elteltével vedd le a fedőt, és egy húshőmérővel ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ezután már élvezheted is a szaftos, zamatos falatokat. | |
|