Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [487] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [722] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
07:48:19 Elképesztő konyhai megoldás: ilyen egyszerűen eltávolíthatod az inakat a csirkemellből | |
Forrás: Twice.hu | 2020.07.01. Sokan megfogadjuk magunknak, hogy gyakrabban főzünk otthon, és kevesebbet eszünk étteremben, vagy rendelünk házhoz, de ezt az ígéretet sokszor nem könnyű betartani. Próbálunk olyan alapanyagokat vásárolni, amik megkönnyítik a dolgunkat, például kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet, de az inakkal még így is meggyűlhet a bajunk. Nos, ennek a TikTok videónak köszönhetően mostantól jóval kevesebbet kell szenvedned a hús előkészítésével, és több időd jut arra, hogy élvezd az ízeket. Fantasztikus trükk, amivel pillanatok alatt eltávolíthatod a fehér inakat a csirkemellből
Amikor Mandy Klentz megtanulta, hogy távolíthatja el az inakat a csirkemellből mindössze egy villa és egy papírtörlő segítségével, úgy érezte, azonnal meg kell osztania ezt a trükköt a világgal. A videót, amit a TikTokra töltött fel, már több mint 4 millióan látták. A módszer annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen, hogy eddig nem tudtunk róla. Nincs szükség hozzá másra, csak egy villára, és valamire, amivel megfoghatod a csúszós húst (például konyhai papírtörlőre). A lépések a következők: Helyezd az ín végét a villa két foga közé. Mandy videójának hála többé nem kell 10-15 percet bajlódnunk, és késsel vagdosnunk a bosszantó kis inakat.
További tippek a csirke elkészítéséhez Ha az inakat eltávolítottad, már csak meg kell sütnöd a csirkemellet. Erről a húsról gyakran állítják azt, hogy unalmas, és túl száraz. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel minden alkalommal ízletes, szaftos ételt készíthetsz. Klopfold ki a húst: Egy széles fenekű befőttesüveg vagy bármilyen más alkalmas eszköz segítségével klopfold ki a húst, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. Fűszerezz: Mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Melegítsd fel a serpenyőt: Melegítsd fel a serpenyőt közepes vagy magas hőfokon, és amikor már forró, adj hozzá annyi olajat vagy vajat, ami bevonja az edény alját. Sütés: Közepes hőfokon süsd egy percig a csirkemell egyik oldalát, amíg enyhe aranybarna színt nem kap. Fordítsd meg: Óvatosan fordítsd meg egy húscsipesszel, vagy fakanállal, de ne villával, hogy ne szúrd át a húst. Csökkentsd a hőt: Ezután folytasd alacsony hőfokon a sütést. Takard le: Helyezz egy szorosan illeszkedő fedőt a serpenyőre, és folytasd így a sütést 10 percig. Ezalatt egyetlen egyszer se emeld fel a fedőt, hogy ránézz a húsra. Kapcsold le a hőt: 10 perc elteltével kapcsold le teljesen a hőt a serpenyő alatt, de még ne vedd le a fedőt. Ha elektromos tűzhelyet használsz, vedd le az edényt a főzőlapról. Hagyd így állni a csirkét további 10 percig. Ne feledd: ne emelgesd a fedőt! Vedd le a fedőt: Az újabb 10 perc elteltével vedd le a fedőt, és egy húshőmérővel ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ezután már élvezheted is a szaftos, zamatos falatokat. | |
|