A Microsoftnak a jelek szerint ismét nem sikerült kiadás előtt elég alaposan letesztelnie operációs rendszereinek legújabb frissítését, ami így világszerte sok felhasználó számára okoz kellemetlenségeket. Eddig négy különböző hibát sikerült azonosítani a Windows 7 januári foltcsomagjában, amik mindegyike igen komoly zavarokat okoz a rendszer működésében.

A legtöbb panasz a helyi hálózattal kapcsolatban fellépő problémákról érkezik, ami nem csoda, hogy a hibák közül három ezzel kapcsolatos. Ez állítólag csak az SMBv2 protokollal működő - nagyrészt céges - hálókat érinti, amiken ugyanakkor fájlmegosztási és bejelentkezési (authentikációs) zavarokról is sokan számolnak be.

Ugyanakkor azok a felhasználók sem igazán boldogak, akiknél a negyedik hiba jelentkezik. Ez ugyanis kalózkópiává nyilván egyes, egyébként legális Windows 7-telepítéseket is rendszer a januári foltcsomag felrakását követően. Ez a probléma állítólag KMS kulcsokkal aktivált Windows-okat sújtja, ami azt jelenti, hogy megint csak elsősorban vállalati környezetben lehet számítani felbukkanására.

A Microsoft egyelőre még vizsgálja, hogy a problémákat pontosan mi okozza, és miként tudja majd elhárítani azokat. Addig megoldást jelenthet a frissítések eltávolítása az érintett gépekről - ami azonban egyben azt is jelenti, hogy azok védtelenül maradnak majd a szóban forgó frissítésekben javított sebezhetőségekkel szemben.