Péntek, 2020-05-29, 15:48:02
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [4388]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [132]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [183]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [214]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [582]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [914]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2409]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [966]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [113]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1766]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1030]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Receptek sonkapréshez [23]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [2930]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [647]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1495]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [279]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2383]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [37]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
TV GO
TV GO
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hogyan kell? Hasznos WIKI tanácsok
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemaps PRO - Free Account
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • Sitemap Generator_Online XML
  • SoundCloud
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 4
    Vendégek: 4
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2020,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2019 » Július » 29 » Erre mindenképp figyeljünk, ha zöldséget sütünk
    08:43:50
    Erre mindenképp figyeljünk, ha zöldséget sütünk

    Forrás: [origo]/Tafelcpicc | 2019.07.28.

    Milyen jó lenne egy adag sült zöldség az egészben sült csirke mellé. Már a gondolatra megkordul a gyomrunk. Mielőtt azonban nekilátnánk az elkészítésnek, érdemes néhány, eddig jól megszokott lépést ezúttal átgondolni.

    Biztosan meg kell hámozni őket?

    Néha igen. Például, amikor burgonyapürét készítünk. De általában nem. Azzal ugyanis, hogy meghámozzuk,

    értékes antioxidánsoktól és rostoktól vonjuk meg magunkat

    például a cukkini, a cékla, a burgonya vagy a sárgarépa esetén. Inkább mossuk meg jó alaposan, ha lehet, kefével és süssük meg így.

    Ne zsúfoljuk túl a zöldségeket sütésnél! Forrás: Shutterstock

    Gond lehet a nem megfelelő hőmérséklet

    Ha azt tapasztaljuk, hogy sütés után a zöldségek kívül nem aranybarnák és ropogósak, akkor a sütési hőmérséklettel van a gond. A 200 fok a legideálisabb.

    Ám ez még nem minden, ugyanis az sem teljesen mindegy, hogy milyen tepsit használunk.

    A sütőlapok a legjobbak az alacsony oldaluk miatt. Minél magasabb egy tepsi oldala, annál kevésbé párolog el a víz megfelelően, így a zöldségek levesesek lesznek.

    Ne zsúfoljuk a zöldségeket!

    Vagyis: győződjünk meg róla, hogy a sütőlapon egyenletesen oszlattuk el őket. Ha nem elég nagy a tepsi, akkor inkább süssük két adagban a zöldségeket, különben nem pirulnak, hanem párolódnak. Spórolhatunk a hellyel, ha a répát a hosszanti oldala mentén daraboljuk fel, a burgonyát pedig ékalakúra vágjuk.Illetve figyeljünk rá, hogy közel azonos méretre vágjuk őket.

    Ne feledkezzünk meg a fűszerről!

    Használjunk olajat, sót, borsot vagy akár dörzsöljük be a zöldségeket valamilyen száraz fűszernövénnyel, például kakukkfűvel vagy rozmaringgal. És van itt még egy fontos szabály: a porózus zöldségek,

    mint a padlizsán vagy mondjuk a gombák, több olajat igényelnek, mint például a gyökérzöldségek.

    Ne süssük az összes zöldséget egyszerre

    A különböző zöldségeknek különböző a sütési ideje. A burgonya lassabban pirul meg, mint a spárga. Erre is érdemes figyelni, különben lesz pár olyan zöldségünk, amit túlsütöttünk. Arról nem beszélve, hogy minél rövidebb a sütési idő, annál több vitamin marad benne.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 28 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): konyhai praktika, sütés, zöldség | Helyezés: 0.0/0