Elhoztuk önnek annak a rebarbarás krémdesszertnek a receptjét, amely a britek egyik leghíresebb finomsága. Nem véletlenül! Ez egy gyors és egyszerű desszert, amely mindenkit lenyűgöz, aki belekóstol. Ha olyan süteményreceptet keresett, amely tökéletes lehet húsvétra is, akkor nem kell tovább keresgélnie. Próbálja ki ezt!
A fool egy tradicionális angol desszert, amelyet pürésített gyümölcsből, cukorból és tejszínből készítenek. A krémdesszert kulcsösszetevője eredetileg az egres volt, nem a rebarbara,
most azonban egy picit eltérünk a hagyományoktól.
A desszert elkészítése mindössze fél órát vesz igénybe, és nagyon finom. Aki megkóstolja, azt azonnal leveszi a lábáról.
Mossuk meg, aztán daraboljuk fel a rebarbarát.
Tegyük egy serpenyőbe négy evőkanál cukorral és két evőkanál vízzel.
Főzzük lassú tűzön, amíg megpuhul.
Szükség esetén adjunk még hozzá egy kevés vizet.
Tegyük a maradék cukrot, a narancslikőrt és a habtejszínt egy keverőtálba, és jól dolgozzuk krémesre.
Sűrű, kemény krémet kell kapnunk, amibe aztán forgassuk bele a rebarbara nagy részét.
Tálaljuk poharakba szedve, a megmaradt rebarbarával díszítve.