Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
14:54:29 Ez kell a férfinak: pásztortarhonyát az asztalra, ízibe | |
Forrás: men.hu | Scheftsik Tamás | 2015.02.28.
Persze nem baj, ha néha ilyen is van, de a szalonnás, paprikás zsíros, kiadós ételek sokkal jobban illenek a férfiakhoz. Az elkészítésük azonban sokszor nem olyan egyszerű, így rábízzuk a nőkre, és csurgó nyállal várjuk, hogy mi kerül ki a kezeik közül. Pedig van olyan kiadós étel is, amit könnyen és gyorsan el lehet készíteni. PásztortarhonyaHozzávalók:
A pásztortarhonya kifejezetten laktató étel, amit elkészíteni is nagyon könnyű. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a bográcsban is tökéletesen megfő, így az elkészítéséhez nem kell bevonulni a konyhába. A krumplit meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük a paprikával és a paradicsommal is (ha nem csak magunknak főzünk, és van, aki nem szereti a csípős ízt, akkor a csemegepaprikát használjunk, az erős csak utólag kerüljön a tányérba). A tarhonya, bár tészta, nem egészen úgy készül, mint a többi. Mielőtt a lobogó vízbe kerülne, arany barnára kell pirítani egy kevés olajon. Ehhez használjunk olyan edényt, melyben bőven van hely, mivel ezután rárakjuk a pirospaprikát, és a víz felét. Ezután jöhet bele a só, a paradicsom és persze a paprika is. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjából 2-3 evőkanálnyit a tarhonyára öntünk. A maradékot meg lehet enni kenyérre, de akkor sincsen baj, ha hozzáadjuk az ételhez, hiszen nagyon finom lesz úgy is. Innentől kezdve nincs is más dolgunk, mint megvárni, amíg megfő. Ehhez rendszerint elegendő 20-25 perc, de ez attól is függ, hogy szabad tűzön, vagy a konyhában készítjük el az ételt. Amíg rotyog, néha keverjük is meg, nehogy leégjen a vacsoránk, és arra is figyeljünk, hogy ne főjön el róla nagyon a víz, azt folyamatosan pótoljuk. Nem kell, hogy ússzon, de azért az mindenképpen jó, ha kellemesen szaftos lesz az étel. Nagyjából 5 perccel azelőtt, hogy levennénk a tűzről, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt. Ne előbb, mert akkor nagyon szét fog főni, és evés közben nem lesz akkora az íz élmény. Ha mindezzel megvagyunk, akkor csak tálalnunk kell, aminél csak egy szabályra kell figyelni. Ne sajnáljuk az ételt, szedjünk belőle bőven. Kiadós, laktató, és igazán nem kerül sokba. A tálaláskor ne feledkezzünk meg a savanyúságról sem. Tökéletesen illik hozzá a káposzta, de akkor sem nyúlhatunk mellé, ha céklát pakolunk a tányérra. Ha még így sem lenne elég laktató, akkor ki lehet egészíteni egy nagy szelet kenyérrel is, amivel a szaftot lehet tunkolni. Így már biztosan mindenki jól fog lakni a pásztortarhonyával. A mindennapokban az embernek ritkán van ideje arra, hogy a konyhában eltöltsön egy – két órát, és elkészítsen egy két – három fogásos ebédet vagy vacsorát. A kiadós egytálételek azonban könnyedén áthidalják ezt a problémát, hiszen gyorsan, egyszerűen lehet laktató ételt készíteni, akár szabad tűzön is, mint azt az előzőekben láthattuk. | |
|