Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
20:47:56 Ez után tényleg megnyalhatod: mézes-csípős csirkeszárnyak, nem csak grillszezonban | |
Forrás: (Sz)helyi Lányok | Szilva | 2015.07.15. Van a csirkének egy része, aminek általában méltatlanul mostoha szerepet szánunk. A szárnyakat általában beledobjuk alaplébe vagy jobb esetben egy igényesebb húslevesbe, pedig igazán ízletes főfogást lehet belőle varázsolni, könnyen és gyorsan. A grillszezonban pedig füstre téve akár főszerepet is kaphat. A csirkeszárny nálam akkor tuti, ha ragad, csíp és roppan, szóval nem az elegáns vacsorák főfogása. Pácolva és anélkül is próbáltam már, szerintem mindkettő remekül működik. Ha grillpartira készülünk, fürdethetjük páclében, akár egy egész éjszakán át a hűtőben, de akkor se essünk kétségbe, ha erről megfeledkeztünk, mert van egy remek trükkös megoldása a problémának. A szárnyakat érdemes feldarabolni, könnyebben lehet enni a kisebb falatokat. Hulljon három darabba minden szárnyacska – na jó, a tövet tényleg felejtsük el, dobjuk alaplébe, esetleg kényeztessük vele a kutyust-cicust – aztán merülhetnek is el a vörös lében. Én erős őrölt paprikát, kechupot, olajat, mézet, citromlevet, chilipaprikát vagy chilipelyhet, sót, borsot teszek az alap-alap pácba, aztán helyzettől függően – allergiás vendég, finnyás vendég, válogatós gyerek… – tovább fűszerezem, lehet még bolondítani a szárnyak fürdőjét reszelt gyömbérrel, fokhagymával, citromhéjjal, csípős-hegyes paprikával – szóval bátran lehet kísérletezni az ízekkel. A 70 dekás egységcsomaghoz én kb 3-4 evőkanál paprikát, 1-2 dl kechupot, 1-2 evőkanál mézet és fél-egy dl olajat öntök – a többi pedig ízlés szerint megy bele. Érdemes bele-belekóstolni, főleg ha használjuk a chilit is. A szárnyakat aztán tegyük a hűtőbe és felejtsük is el, néhány órára. A legjobb ha sok-sok órára. Aztán már csak annyi a teendőnk, hogy a szárnyacskákról lecsöpögtetjük a ragacsos mázat és toljuk is sütőbe, papírral kibélelt sütőlapon vagy rakosgatjuk a vendégek örömére a grillrácsra. Közepes hőfokon süssük és érdemes többször forgatni a husikat, ne süljenek hamar feketére, a méz Ennek az édes-chilis kajának van egy nagyon gyors változata is Annak, aki nem akar pácolással pepecselni, vagy nincs rá ideje próbálja ki, szerintem nagyon működik ez is. A szárnyakat itt is felvágjuk, aztán kapnak egy jó kis masszázst sóval, borssal és olívaolajjal. Sütőpapírra elrendezve toljuk őket sütőbe és magas hőfokon (kb 200) fél óráig süssük. Akkor kapjuk ki, és a fenti szósszal kenegessük át mindkét oldalukat. Visszatolva már csak pár percet adjunk nekik a forróságban, figyelve nehogy odaégjenek. Grillen ezt még nem próbáltam, de miért is ne működne ott is? Tálalni pedig szerintem egy ilyen cuppogtatós, ragadós kaját nem kell nagyon elegánsan. Nem istentől való vétek ha akár így a sütőpapírral együtt tesszük az asztal közepére, aki kapja marja alapon, mert a szárnyakról lecsorgó páclé csudafinoman megsül, vétek benne nem tunkolni. És ami kötelező hozzá, az egy üdítő friss saláta, mondjuk rukkola vagy madársaláta, roppant egyszerűen csak megöntözve olívaolajjal és megszórva finom magokkal. | |
|