Csütörtök, 2024-11-14, 07:37:58
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 349
    Vendégek: 349
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2015 » Július » 15 » Ez után tényleg megnyalhatod: mézes-csípős csirkeszárnyak, nem csak grillszezonban
    20:47:56
    Ez után tényleg megnyalhatod: mézes-csípős csirkeszárnyak, nem csak grillszezonban

    Forrás: (Sz)helyi Lányok | Szilva | 2015.07.15.

    Van a csirkének egy része, aminek általában méltatlanul mostoha szerepet szánunk. A szárnyakat általában beledobjuk alaplébe vagy jobb esetben egy igényesebb húslevesbe, pedig igazán ízletes főfogást lehet belőle varázsolni, könnyen és gyorsan. A grillszezonban pedig füstre téve akár főszerepet is kaphat. A csirkeszárny nálam akkor tuti, ha ragad, csíp és roppan, szóval nem az elegáns vacsorák főfogása. Pácolva és anélkül is próbáltam már, szerintem mindkettő remekül működik. Ha grillpartira készülünk, fürdethetjük páclében, akár egy egész éjszakán át a hűtőben, de akkor se essünk kétségbe, ha erről megfeledkeztünk, mert van egy remek trükkös megoldása a problémának.

    A szárnyakat érdemes feldarabolni, könnyebben lehet enni a kisebb falatokat. Hulljon három darabba minden szárnyacska – na jó, a tövet tényleg felejtsük el, dobjuk alaplébe, esetleg kényeztessük vele a kutyust-cicust – aztán merülhetnek is el a vörös lében. Én erős őrölt paprikát, kechupot, olajat, mézet, citromlevet, chilipaprikát vagy chilipelyhet, sót, borsot teszek az alap-alap pácba, aztán helyzettől függően – allergiás vendég, finnyás vendég, válogatós gyerek… – tovább fűszerezem, lehet még bolondítani a szárnyak fürdőjét reszelt gyömbérrel, fokhagymával, citromhéjjal, csípős-hegyes paprikával – szóval bátran lehet kísérletezni az ízekkel.

    A 70 dekás egységcsomaghoz én kb 3-4 evőkanál paprikát, 1-2 dl kechupot, 1-2 evőkanál mézet és fél-egy dl olajat öntök – a többi pedig ízlés szerint megy bele. Érdemes bele-belekóstolni, főleg ha használjuk a chilit is. A szárnyakat aztán tegyük a hűtőbe és felejtsük is el, néhány órára. A legjobb ha sok-sok órára.

    Aztán már csak annyi a teendőnk, hogy a szárnyacskákról lecsöpögtetjük a ragacsos mázat és toljuk is sütőbe, papírral kibélelt sütőlapon vagy rakosgatjuk a vendégek örömére a grillrácsra.

    Közepes hőfokon süssük és érdemes többször forgatni a husikat, ne süljenek hamar feketére, a méz
    ugyanis hamar karamellizálódik.  A pácot pedig nehogy kiöntsük, a szárnyakat sütés közben érdemes többször is átkenegetni vele, hogy még csípősebbek és ragacsosabbak legyenek. Fél, háromnegyed óra kell azért nekik a sütőben – parázs fölött persze gyorsabban zajlanak az események -, de ha az ecseteléseknél villával megszurkáljuk a husit, látni fogjuk, hol tart a folyamat.

    Ennek az édes-chilis kajának van egy nagyon gyors változata is

    Annak, aki nem akar pácolással pepecselni, vagy nincs rá ideje próbálja ki, szerintem nagyon működik ez is. A szárnyakat itt is felvágjuk, aztán kapnak egy jó kis masszázst sóval, borssal és olívaolajjal. Sütőpapírra elrendezve toljuk őket sütőbe és magas hőfokon (kb 200) fél óráig süssük. Akkor kapjuk ki, és a fenti szósszal kenegessük át mindkét oldalukat. Visszatolva már csak pár percet adjunk nekik a forróságban, figyelve nehogy odaégjenek. Grillen ezt még nem próbáltam, de miért is ne működne ott is?

    Tálalni pedig szerintem egy ilyen cuppogtatós, ragadós kaját nem kell nagyon elegánsan. Nem istentől való vétek ha akár így a sütőpapírral együtt tesszük az asztal közepére, aki kapja marja alapon, mert a szárnyakról lecsorgó páclé csudafinoman megsül, vétek benne nem tunkolni. És ami kötelező hozzá, az egy üdítő friss saláta, mondjuk rukkola vagy madársaláta, roppant egyszerűen csak megöntözve olívaolajjal és megszórva finom magokkal.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 495 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): csirkeszárny, csípős csirkeszárny, recept, grillezés, grill, receptek, csirke | Helyezés: 0.0/0