Péntek, 2024-03-29, 01:49:28
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5490]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [148]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [376]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [312]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [176]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4019]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [426]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1221]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2402]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1352]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [574]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4051]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2933]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [370]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3290]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 4
    Vendégek: 4
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » Június » 16 » Fásy Ádám: Illatos fűszerekkel levestől a desszertig
    06:21:48
    Fásy Ádám: Illatos fűszerekkel levestől a desszertig
    Forrás: Blikk.hu | 2013. 06. 15.


    A különleges illatú kakukkfüvet eleinte az egyiptomiak és a görögök használták, de mára már minden konyhában nélkülözhetetlen. Ennek okán Én is előszeretettel és bátran használtam a leveshez. A laktató menüt egy vaníliakrémes almás szelettel koronázom meg.

    A vasárnapi ebéd 1450 kcal/ fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!


    Kakukkfüves rizsleves bébirépával (200 kcal/fő)

    Hozzávalók: (4 fő)

    15 dkg rizs
    2 dkg vaj
    2 cs. bébirépa
    1 cs. friss kakukkfű
    1 dl tejszín


    Elkészítés mód:

    A rizst, a tisztított bébirépát, a finomra vágott friss kakukkfűvet vajon felhevítjük, 7dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy forralás után kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

    Főzzön Fásynak!
    Szőrösszívű ítészként kóstolgatja Fásy Ádám a temesvári pulykapaprikás ételeket Szegeden a XV. Szőregi Rózsaünnep keretén belül június 22-én. A mulatószene királya idén is a főzőverseny zsűrielnökeként foglal helyet.  Fásy Ádám szerint nagy kihívás lesz a jelentkezők közül a nyerteseket kiválasztani, mivel úgy véli, hogy ezt az ételt nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. – Kíváncsi vagyok, kinek milyen a fantáziája, ki, hogyan próbál majd kitűnni a tömegből – mondta el a Vasárnapi Blikk séfje, aki elárulta: a főzőverseny nyertesei Blikk előfizetéseket és wellnesshétvégét nyernek.









    Őzgerincfilé vörösboros szilvaraguval burgonyafánkkal 

    Hozzávalók (4 személyre)

    80 dkg őzgerincfilé
    20 dkg szilvabefőtt
    1 dl Halasi Portugiese
    2 dkg vaj
    1 ek. liszt
    1 kk. őrölt szegfűszeg
    1 ek. cukor
    2 ek. olaj
    2 ek. mustár, só, bors 

    Elkészítési mód:

    Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük, és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal, és 150 °C-on szép barnára sütjük.  Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral, és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk.

    Házi burgonyafánk

    Hozzávalók (4 személyre)

    50 dkg burgonya
    30 dkg liszt
    1 dl tej
    3 db tojássárgája
    1 ek. kristálycukor
    2 dkg élesztő
    2 ek. olívaolaj
    1 ek. só
    olaj a sütéshez

    Elkészítési mód: 

    A burgonyát megmossuk, és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet, a burgonyát, a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt hólyagosra da­­gasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott kanállal dió­­­­nyi fánkokat formázunk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. 


    Vaníliakrémes almás szelet (400 kcal/fő)

    Hozzávalók: (10 főre)

    A tésztához:
    50 dkg liszt
    20 dkg margarin
    2 db tojássárgája (tojásfehérjét a krémhez használjuk)
    1 cs. sütőpor
    10 dkg porcukor
    10 dkg darált dió
    1 dl tej

    A vaníliás krémhez:
    2 db tojás
    3,5 dl tej
    2 ek. cukor
    2 ek. liszt
    1 cs. vaníliás cukor
    15 dkg margarin
    15 dkg porcukor

    Az almás töltelékhez:
    1,5 kg alma
    1 cs. vaníliás cukor
    10 dkg porcukor
    fahéj, szegfűszeg
    1 db reszelt citromhéja


    Elkészítési mód:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk majd lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütő edényt vajjal kikenjük, és a tészta lapokat egyenként 150 C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet, a tejjel elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a mártással és a habos margarinnal. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéját, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Összeállítjuk a süteményt.  Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet, majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.

    Fásy Ádám







    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 733 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): fűszer, Fásy Ádám recept | Helyezés: 0.0/0