Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [403] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [719] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4255] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3422] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
06:21:48 Fásy Ádám: Illatos fűszerekkel levestől a desszertig | |
A különleges illatú kakukkfüvet eleinte az egyiptomiak és a görögök használták, de mára már minden konyhában nélkülözhetetlen. Ennek okán Én is előszeretettel és bátran használtam a leveshez. A laktató menüt egy vaníliakrémes almás szelettel koronázom meg. A vasárnapi ebéd 1450 kcal/ fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók: (4 fő) 15 dkg rizs ![]()
A rizst, a tisztított bébirépát, a finomra vágott friss kakukkfűvet vajon felhevítjük, 7dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy forralás után kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók (4 személyre) 80 dkg őzgerincfilé Elkészítési mód: Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük, és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal, és 150 °C-on szép barnára sütjük. Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral, és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk. ![]() Házi burgonyafánk Hozzávalók (4 személyre) 50 dkg burgonya Elkészítési mód: A
burgonyát megmossuk, és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát
könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük,
lehűtjük, meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az
élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral, és hagyjuk felfutni. A
lisztet, a burgonyát, a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt
hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30
percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott
kanállal diónyi fánkokat formázunk, és bő forró olajban
aranybarnára sütjük. Vaníliakrémes almás szelet (400 kcal/fő) Hozzávalók: (10 főre) ![]()
A
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk majd lisztezett
deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütő edényt vajjal kikenjük, és a
tészta lapokat egyenként 150 C-os előmelegített sütőben aranybarnára
sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet, a tejjel
elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük,
kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab
tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a
mártással és a habos margarinnal. Az almát meghámozzuk, lereszeljük,
hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt
citromhéját, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
Összeállítjuk a süteményt. Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék
felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet,
majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás
tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan
lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük.
Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük. | |
|