Belföld
[5586]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4267]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1272]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[685]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4187]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3035]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3377]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
06:21:48 Fásy Ádám: Illatos fűszerekkel levestől a desszertig | |
Forrás: Blikk.hu | 2013. 06. 15. A különleges illatú kakukkfüvet eleinte az egyiptomiak és a görögök használták, de mára már minden konyhában nélkülözhetetlen. Ennek okán Én is előszeretettel és bátran használtam a leveshez. A laktató menüt egy vaníliakrémes almás szelettel koronázom meg. A vasárnapi ebéd 1450 kcal/ fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók: (4 fő) 15 dkg rizs
A rizst, a tisztított bébirépát, a finomra vágott friss kakukkfűvet vajon felhevítjük, 7dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy forralás után kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók (4 személyre) 80 dkg őzgerincfilé Elkészítési mód: Az őzgerincfilét bekenjük mustárral, borssal, sóval meghintjük, alufóliába tekerjük, és min. 1 napig hűtőben érleljük. A tepsibe helyezzük, 3 dl vízzel felöntjük, 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. A fóliából kibontjuk, meglocsoljuk olajjal, és 150 °C-on szép barnára sütjük. Vajon a szilvát megdinszteljük, őrölt szegfűszeggel, cukorral ízesítjük, liszttel meghintjük, felöntjük vörösborral, és pár perc alatt készre főzzük. A felszeletelt hús mellé feltétnek a vörösboros szilvaragut és köretnek burgonyafánkot adunk. Házi burgonyafánk Hozzávalók (4 személyre) 50 dkg burgonya Elkészítési mód: A
burgonyát megmossuk, és héjába feltesszük főzni. Amikor a villát
könnyedén beletudjuk szúrni, akkor megfőtt, a tűzről levesszük,
lehűtjük, meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az
élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral, és hagyjuk felfutni. A
lisztet, a burgonyát, a tojássárgáját olívaolajjal és sóval együtt
hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 30
percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta a duplájára dagadt, beolajozott
kanállal diónyi fánkokat formázunk, és bő forró olajban
aranybarnára sütjük. Vaníliakrémes almás szelet (400 kcal/fő) Hozzávalók: (10 főre)
A
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk majd lisztezett
deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütő edényt vajjal kikenjük, és a
tészta lapokat egyenként 150 C-os előmelegített sütőben aranybarnára
sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet, a tejjel
elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük,
kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab
tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a
mártással és a habos margarinnal. Az almát meghámozzuk, lereszeljük,
hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt
citromhéját, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
Összeállítjuk a süteményt. Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék
felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet,
majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás
tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan
lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük.
Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük. | |
|