A Microsoft a napokban egy olyan új, opcionális frissítést tett közzé Windows 10 rendszeréhez, ami egy igen kellemetlen problémát orvosol annak működésében. A rendszer ugyanis a jelek szerint bizonyos HP laptopok esetében az azokba szerelt akkuk felfúvódását okozhatja.

Bár a HP szerint a felfúvódás nem jelent biztonsági problémát (tehát nem kell az akkuk felrobbanásától vagy lángra kapásától tartani), viszont jelentősen lerövidíti azok élettartamát, csökkenti kapacitását, illetve potenciálisan kárt okozhat azok befoglaló egységeiben is. Annyira, hogy a cég a folt kiadásáig azt javasolta a probléma által érintett felhasználóinak, hogy egyelőre mellőzzék laptopjaik használatát - amivel szerencsére mostantól felhagyhatnak.

Sem a HP, sem a Microsoft nem közölt pontos részleteket azzal kapcsolatban, hogy pontosan miért fújódnak fel az akkuk, de annak valószínűleg az újratöltési ciklusok gyakoriságához, illetve intenzitásához lehet köze. A folt mindenesetre megoldja ezt a problémát - ha minden igaz úgy, hogy a HP saját szoftverére bízza az akku töltésének szabályozását.