Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [403] |
Csináld magad [1] |
Extrém [318] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [486] |
Horgász [1293] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [718] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4252] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3421] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
18:45:37 Fenséges fagyi otthon, gép nélkül | |
A kánikulában mindenki szívesen elnyal egy finom fagylaltot. A gond csak azzal van, hogy ezért el is kell menni, ráadásul sokszor igen messzire. És mivel mindenki erre vágyik a forróságban, így hosszan kígyózó sorokra is számítani lehet, tehát kész macera. Kivéve persze, ha mi magunk alkotjuk meg otthon a fagyit úgy, hogy még csak fagyigépre sem lesz hozzá szükségünk. ![]() Kekszes fagyi Hozzávalók:
Első körben meg kell olvasztanunk a csokoládét. Ehhez ne tegyük közvetlenül a láng fölé az edényt, mert nem megolvadni, hanem megégni fog. Egy nagyobb lábosban tegyünk fel vizet, ebbe pedig tegyük bele a kisebb edényt a feldarabolt csokival. Természetesen ne süllyedjen el, de ne is kelljen fogni, mert nagyon át fog forrósodni. Ha felolvadt a csoki, akkor egy kicsit hagyjuk hűlni. Ha ez is megvan, akkor vegyük el a sűrített tejet. Az első teendőnk az lesz, hogy megálljuk, hogy az egészet elszopogassuk, még mielőtt felhasználhatnánk. Keverjük össze a csokival, majd adjuk hozzá a habtejszínt, és kezdjük el felverni a keveréket. Nagyjából tejfölös állagig dolgozzunk. A kekszeket egy mozsárban törjük apró darabokra (ha nincs mozsarunk, akkor egy edény és egy tompa fejű, hosszú tárgy is tökéletesen alkalmas lesz a feladatra. Ha még az sincs, akkor két olyan edény, amit egymásba lehet illeszteni. Így a kisebbel összetörhetjük a kekszet). Az egészet összekeverjük, és egy edénybe tesszük, majd legalább 3 órát a mélyhűtőben pihentetjük. Ha ez is megvan, akkor már csak azzal kell számolni, hogy ez az adag elvileg 4 személyre szól, de jellemzően egyedül is el lehet pusztítani, tehát lehet, hogy kevés lesz. ![]() Hozzávalók:
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük (a fehérjét se dobjuk ki, hiszen sok süteményhez és néhány ételhez csak arra lesz szükségünk, így jól jöhet, ha egy pohárban a hűtőbe tesszük). A tejet langyosítsuk meg, és keverjük össze a sűrített testvérével. Ezt az elegyet pedig lassan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a habhoz úgy, hogy közben folyamatosan melegítjük. Az összefőzésnél arra kell nagyon figyelni, hogy ne forraljuk fel az elegyet, ezért a kevergetést egy kicsi időre se hagyjuk abba. Ezt a krémet hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, esetleg a rúd kikapart belsejét. Fogjuk a habtejszínt, és verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe, és dolgozzuk el. Ezután az egészet tegyük egy edénybe, és mehet a fagyasztóba néhány órára. Elméletileg 6 adagnyi fagyi lesz belőle, de ez persze mindenkinek a saját étvágyán múlik. Adott időközönként érdemes egy kicsit ránézni a fagyira a fagyasztóban. Ha ugyanis nem áll kellően össze az anyag, akkor érdemes egy kicsit átkeverni, összetörni a kristályokat, hogy kellően krémes állagú finomságot kapjunk. A fagyi a nagy melegben is kitűnő finomság, hát még akkor, ha mi magunk készíthetjük el. Így ugyanis garantáltan nincsen benne semmilyen olyan anyag, amit mi nem szeretnénk beletenni. | |
|