Szerda, 2024-04-24, 18:03:25
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5503]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [182]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4048]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1227]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2407]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1361]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [594]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4064]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2947]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [376]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3302]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Naptár
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » Július » 26 » Fenséges krémek sörkorcsolya gyanánt
    06:10:10
    Fenséges krémek sörkorcsolya gyanánt
    Forrás: men.hu |   | 2013.07.25.

    Az esti baráti összejöveteleknek általában két szereplője van: a sör és a sörkorcsolya. Míg előbbit érdemes a boltból beszerezni, utóbbi nem csak drága, de tökéletesen ki is váltható a bolti verzió néhány otthoni fogással. További előnyük, hogy nincsenek tele tartósítószerrel, ízfokozóval, és sokkal finomabbak is az előre csomagolt, száraz és sokszor ehetetlen talléroknál és ropiknál.

    Fenséges krémek sörkorcsolya gyanánt

    Sajtkrém extrákkal

    Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 4 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 10 dkg natúr tömlős sajt
    • 5 dkg reszelt trappista
    • só, bors
    • 3 db kemény tojás
    • snidling (ízlés szerint)
    • 2 ek majonéz
    • pici mustár

    Egy kisebb lábosban a vajból és a lisztből rántást készítünk. Ezt felengedjük a tejjel, és ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz – vigyázva, hogy nehogy lekapjon -, majd levesszük a tűzről, és, még amíg forró, belekeverjük a tömlős és a reszelt sajtokat.

    Ezután ki kell hűteni, de ne tegyük azonnal a hűtőbe, mert a forró étel tönkreteheti a gépet, ami viszont jelentősen növelné a sajtkrém végösszegét. Ha sikerült kihűteni az elegyet, akkor a 3 kemény tojást apróra kell vágni.

    Ez nem egy egyszerű feladat, tekintve, hogy a kemény kifejezés csak ahhoz viszonyítva igaz, amilyen a tojás eredeti állapota volt. Könnyebb a dolgunk, ha hűtött kemény tojással próbálkozunk, illetve ha van kifejezetten ehhez az ételhez való szeletelőnk. Ebben az esetben a karikára vágott tojást egyben emeljük ki, és rácsszerűen vágjuk tovább.

    Ha nagyon szétesik, akkor hintázó mozdulatokkal is apríthatjuk, de ilyenkor a sárgálya okozhat némi bosszúságot. A tojás után mehet a keverékbe a snidling, a majonéz és a mustár, és jöhetnek a szép karéj kenyerek is a krém alá.

    padlizsánkrém

    Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    • 1 db padlizsán (lehetőleg kisebb, mint fél kiló)
    • 2 ek extra szűz olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma (vékonyra vágva)
    • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
    • 1 tk mustár
    • 1,5 kk só
    • 1 kk frissen őrölt fekete bors

    A könnyű esti vacsorákhoz kiváló lehet a padlizsánkrém, ráadásul igazán nem nehéz elkészíteni (nem is beszélve arról a csodálatos tulajdonságáról, hogy azt az árva egy szem padlizsánt is fel tudjuk használni, ami a hűtő hátuljában szomorkodik, és egyébként kidobásra került volna). Első körben a padlizsánt betesszük a 180°C-osra melegített légkeveréses sütőbe, és 25 percig sütjük az egyik, majd egy fordítás után újabb 25 percig a másik oldalát.

    Akinél nincs légkeveréses sütő a gázon is elkészítheti. Ehhez egy tömör vas platni kell, és az, hogy sűrűn forgassuk a padlizsánt (itt sajnos könnyen füstölni is kezdhet, aminek a szaga nem a legjobb, így valóban figyeljünk a sűrű forgatásra9. A zöldség akkor készül el, ha a bőre ráncossá válik, és könnyedén be lehet nyomni a húsát (természetesen a bőrét nem átszakítva).

    Ha elkészült a lila finomság, akkor kivesszük a sütőből, levágjuk a szárát, és eltávolítjuk a héját. A belsejét egy tálba kanalazzuk, és villával, vagy botmixerrel pépesítjük. Közben minden egyéb hozzávalót is belekeverünk, és beteszünk két – három szelet kenyeret a pirítóba.

    A krémet ezekre kenjük, és hideg sörrel fogyasztjuk. Figyelem, annak ellenére, hogy a padlizsánkrém hívogató reggelinek is tűnik, a hagymás (ráadásul nyers hagymás) volta miatt inkább mellőzzük, ha csak nem szeretnénk, hogy biztosan legyen ülőhelyünk a buszon!


    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 729 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): padlizsán, recept, vacsora, étel, krém, sör, sajt | Helyezés: 0.0/0