Bár a Windows 7 általános támogatása kicsit több mint egy év múlva, 2020 január 14-ével meg fog szűnni, azok a vállalatok, akik nagyon akarják, egy darabig még ezek után is biztonságosan használhatják majd a rendszert - jelentette be a Microsoft csütörtökön. Ugyanakkor a cégeknek ehhez keményen a zsebükbe kell majd nyúlniuk: Redmond Microsoft ugyanis csak komoly pénzért cserébe fogja ezek után biztosítani a frissítéseket az eddigre már egy évtizednél is öregebbé váló rendszerhez.

A cég által közöltek szerint a kiterjesztett biztonsági frissítések (Extended Security Updates, ESU) használati jogát eszközönként kell majd megváltaniuk a cégeknek, méghozzá évenként egyre magasabb díjért cserébe. A bővített támogatást a Windows 7 Professional és Enterprise kiadásaira tudják majd a Volume Licensing programban résztvevő vállalatok tudják majd igénybe venni - a kisebb vállalkozásoknak vagy magánszemélyeknek azonban erre nem lesz lehetősége.

Azt, hogy pontosan mennyit is kell majd fizetni a további frissítésekért, a Microsoft nem közölte, csak azt, hogy ezzel is csak további maximum három évig húzhatják el a vállalatok a váltást egy újabb rendszerre, mint pl. a Windows 10-re. 2023 januárjával bezárólag ugyanis ez a program is megszűnik majd, így ezek után Redmond már semmilyen biztonsági hibát nem lesz hajlandó javítani a Windows 7-ben, még pénzért cserébe sem.