Belföld
[5591]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[396]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[753]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[195]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4273]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[475]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1274]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2434]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1382]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[687]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4192]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3036]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3382]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[59]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
05:14:25 Fogyni könnyebb, mint gondolná | |
Forrás: [origo] | Ács Bori | 2016.04.16. Lehet egy saláta finom, izgalmas, ugyanakkor laktató is annyira, hogy tíz perccel az elfogyasztása után ne ácsingózzunk egy tábla szalonna után? A háziorvos sietve közli:
Tessék 1500 kilokalóriát fogyasztani naponta, mozogni. Ad egy kalóriatáblázatot, és a viszontlátásra. Az ember már a hazafelé úton elkeseredik, számol, számol, és csak a parizeres zsemle felét meri megenni vacsorára. Éhesen alszik el, a másnap ebédre fogyasztott fél adag káposztás tészta pedig annyi energiát sem ad, hogy a klaviatúrán mozgatni tudja az ujjait. Aztán a másik végletbe vált, és csak pulykamellszeletet eszik jégsalátával, amitől aztán az élettől is elmegy a kedve rövid idő alatt. Sült zöldségekből is lehet saláta 1500 kilokalória pedig nem is olyan kevés, mint gondolnák, csak valamivel okosabban kell elosztani. Tervezést és odafigyelést igényel, de aki ezt képes rászánni, nem fog egész nap éhezni. Élvezhető recepteket mutatunk, amik egy olyan étrendhez passzolnak, amelyben az adott kalóriakeretet öt részre osztjuk. Így egy étkezés körülbelül 3-400 kcal körül kell, hogy maradjon. A sorozat első részében teljes értékű salátákat készítünk, a következő részekben foglalkozunk a reggelikkel, uzsonnákkal és klasszikus, hús plusz köret kombinációkat is gyűjtünk. A saláta nem csak zöld plusz ecetBár Váncsa István szerint minden saláta, amit annak nevezünk,ebben az esetben azért valamivel szigorúbban szűkítenénk le a tökéletes saláta fogalmát. Az alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, teljes étkezésnek beillő saláták a következőképpen lehetnek finomak:
Sültzöldség-salátaMár a karfiolról és a sütőtökről is elmondtuk, mennyire csodálatosak lesznek, ha megsütjük őket. Az ízük elmélyül, édeskés, gazdag lesz – minél többféle kerül egy tányérra, annál jobb. Saláták, mégsem maradunk utánuk éhesek Alapanyagok 1 adaghoz:
Összesen: 350 Kcal A zöldségeket kockára vágom, sütőpapíros tepsire szórom, és bespriccelem olajjal. Sózom, borsozom. A sütőt előmelegítem 200 fokosra, és 20 perc alatt megsütöm a zöldségeket. A kefirből és a fokhagymából öntetet keverek, ezzel locsolom meg a zöldségeket, majd elkeverem a mogyoróval és a sajttal. A végén mehet rá egy kis zöld is, csak a sült-friss kontraszt kedvéért. Ropogós, édes-savanyú répasaláta csirkemájjalA csirkemáj nem a legmegszokottabb salátafeltét, pedig nagyon laktató és tápláló, értelmet ad a hozzá remekül passzoló, édeskés répának. A ropogós répa jól megy a májhoz Alapanyagok 1 adaghoz:
Összesen: 325 Kcal A répát megpucolom, és egészen vékonyra szeletelem. Az almát is vékonyra szeletelem. A májat grillserpenyőben hirtelen megpirítom úgy, hogy a közepe ne száradjon ki, egészen puha maradjon. Édes is, savanyú is Sülés közben megszórom a mazsolával, és amikor megsült, csak akkor sózom meg, és a balzsamecettel is meglocsolom. Elkeverem a vékonyra szelt répával, almával és megszórom friss petrezselyemmel. Csirkesaláta aszalt paradicsommal és parmezánnalAz aszalt paradicsom és a parmezán keveréke még akkor is ízbombát varázsol a mellette lévő alapanyagokból, ha azok amúgy unalmas fogyókúrás ételeknek tűnnek.Ha nincs más, jégsalátával is el lehet készíteni, de a fejes salátának vagy a római salátának több íze van. A sajttól és az aszalt paradicsomtól izgalmasabb lesz Alapanyagok egy adaghoz:
Összesen: 300 Kcal A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és grillserpenyőben néhány perc alatt megsütöm. Sózom. A fejessalátát megmosom, és darabokra tépkedem. A paradicsomot összevágom, az aszalt paradicsomot elkeverem a mustárral, a sóval és a citromlével. Az öntetet a saláta, paradicsom és csirke keverékére öntöm, majd ráreszelem a parmezánt. Pirított gombasaláta buggyantott tojássalLaktat, de nem megy túl a megszabott határon Ez a saláta nemcsak azért laktatóbb az átlagosnál, mert langyos, hanem mert a gombának nagyon magas a rosttartalma, viszont alig van benne kalória és szénhidrát.Alapanyagok egy adaghoz:
A gombát a megolvasztott vajon átpirítom – éppen csak annyira, hogy ne dobja ki magából a nedvességet, de mindenütt megpiruljon. Megsózom, borsozom, és félreteszem. A hagymát vékonyra szeletelem, és ugyanabban a serpenyőben, amiben a gomba pirult, egy kiskanál olajat melegítek. A buggyantott tojás sárgájából öntet lesz Belekeverem a hagymát, sózom, és alacsony lángon egészen puha, barna színűre párolom a hagymát. A salátástálra rukolát halmozok, erre jön a gomba, majd a hagyma és végül a finomra vágott friss petrezselyem. A tojást három perc alatt az ebben a cikkben leírt módszerrel posírozom, és a salátára helyezem. Csípős avokádósaláta uborkávalEnnek az ötperces salátareceptnek egyetlen nehézsége az érett avokádó beszerzése. Ha csak keményet kapok, fogok egy papírzacskót, és beleteszem az avokádót.Szobahőmérsékleten néhány nap alatt megpuhul. Az uborka ropogós, az avokádó puha, a gyömbér pedig meglepő, nagyon friss és enyhén csípős ízt ad a salátának, ráadásul csökkenti az étvágyat is. Az uborka ropogós, az avokádó puha Alapanyagok:
Összesen: 340 kcal Az avokádót félbevágom, a magját eltávolítom. Egy nagy kanállal egy darabban kivájom a héjából, és felszeletelem. Az uborkát is vékony szeletekre vágom. A gyömbért és a fokhagymát lereszelem vagy mozsárban összetöröm, elkeverem a citromlével, a sóval és az olívaolajjal. A salátát megmosom, összetépem, elkeverem az uborkával és az avokádóval. Meglocsolom az öntettel, majd megszórom a friss korianderrel vagy petrezselyemmel. | |
|