Szerda, 2019-06-26, 03:03:42
Nyitólap Regisztráció RSS
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [3964]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [124]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [150]
Bűnügyi hírek, információk
Extrém [189]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [512]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [811]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Gasztro | Recept [2040]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Horgász [848]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [90]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [1503]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [956]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Számítástechika | IT [2586]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [520]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [1111]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [244]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [2159]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [29]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
NÉVNAPOK
Belépés
Online Rádiók
Picur Rádió
Picur Rádió
TV GO
TV GO
PV TV Live
PV TV Live
AntiRabsic
AntiRabsic Mozgalom
QR-kódom
qr kód készítés
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • FBackup - Ingyenes biztonsági mentési szoftver
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Free Picture Solutions
  • Giveaway Of The Day - Ingyen licenszes programok, naponta!
  • Google Térkép
  • Hasznos WIKI tanácsok minden helyzetre
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - Pic to Icon Converter
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • Nagyméretű fájlküldés | ToldACuccot.hu
  • Nikon Terméktámogatás
  • OTP Bank
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • Sitemap Generator - Free
  • Sitemap XML Generator- Free Unlimited Pages
  • SoundCloud
  • StreamBIN - Transfer files by a Web Browser
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Vatera Aukciós Portál
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Biztonságos portál
    Statisztika

    Online összesen: 2
    Vendégek: 2
    Felhasználók: 0
    Naptár
    Keresés
    Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, horgásznaptár,2019.,
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    Útvonal, e-matrica
    Térkép Kalauz | Online térkép portál
    Valutaváltók
    Árfolyamok
    Nyitólap » 2016 » Április » 17 » Fogyni könnyebb, mint gondolná
    05:14:25
    Fogyni könnyebb, mint gondolná

    Forrás: [origo] | Ács Bori | 2016.04.16.

    Lehet egy saláta finom, izgalmas, ugyanakkor laktató is annyira, hogy tíz perccel az elfogyasztása után ne ácsingózzunk egy tábla szalonna után?

    A háziorvos sietve közli:

    "Ön nem beteg, csak el van hízva. Le kéne fogyni.

    Tessék 1500 kilokalóriát fogyasztani naponta, mozogni. Ad egy kalóriatáblázatot, és a viszontlátásra. Az ember már a hazafelé úton elkeseredik, számol, számol, és csak a parizeres zsemle felét meri megenni vacsorára. Éhesen alszik el, a másnap ebédre fogyasztott fél adag káposztás tészta pedig annyi energiát sem ad, hogy a klaviatúrán mozgatni tudja az ujjait. Aztán a másik végletbe vált, és csak pulykamellszeletet eszik jégsalátával, amitől aztán az élettől is elmegy a kedve rövid idő alatt. 

    Sült zöldségekből is lehet saláta
    Forrás: Ács Bori

    1500 kilokalória pedig nem is olyan kevés, mint gondolnák, csak valamivel okosabban kell elosztani. Tervezést és odafigyelést igényel, de aki ezt képes rászánni, nem fog egész nap éhezni. Élvezhető recepteket mutatunk, amik egy olyan étrendhez passzolnak, amelyben az adott kalóriakeretet öt részre osztjuk. Így egy étkezés körülbelül 3-400 kcal körül kell, hogy maradjon. A sorozat első részében teljes értékű salátákat készítünk, a következő részekben foglalkozunk a reggelikkel, uzsonnákkal és klasszikus, hús plusz köret kombinációkat is gyűjtünk.

    A saláta nem csak zöld plusz ecet 

    Bár Váncsa István szerint minden saláta, amit annak nevezünk, 

    ebben az esetben azért valamivel szigorúbban szűkítenénk le a tökéletes saláta fogalmát. Az alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, teljes étkezésnek beillő saláták a következőképpen lehetnek finomak:

    • Minél többféle íz, szín és állag van benne, annál jobb.
    • Legyen benne valami fehérjetartalmú, például tojás, sült vagy főtt hús, esetleg sajt.
    • Keveredjenek az állagok: ropogós, puha, rágnivaló alapanyag is kerüljön bele.
    • A zöld se legyen egyféle, minél többféle levél kerül a salátába, annál izgalmasabb és ízesebb lesz.
    • Öntet kell, de nem feltétlenül szükséges a sok zsír, majonéz, olaj, lehet fűszerekkel, könnyű szószokkal ízesíteni.

    Sültzöldség-saláta

    Már a karfiolról és a sütőtökről is elmondtuk, mennyire csodálatosak lesznek, ha megsütjük őket. Az ízük elmélyül, édeskés, gazdag lesz – minél többféle kerül egy tányérra, annál jobb.

    Saláták, mégsem maradunk utánuk éhesek
    Forrás: Ács Bori

    Alapanyagok 1 adaghoz:

    • fél padlizsán – 12 dkg – 30 kcal
    • fél cukkini – 10 dkg – 30 kcal
    • fél kaliforniai paprika – 10 dkg – 20 kcal
    • két evőkanál földimogyoró – 120 kcal
    • 50 gramm feta sajt vagy juhtúró – 120 kcal
    • egy kiskanál olíva olaj – 25 kcal
    • két evőkanál kefir
    • egy gerezd fokhagyma

    Összesen: 350 Kcal 

    A zöldségeket kockára vágom, sütőpapíros tepsire szórom, és bespriccelem olajjal. Sózom, borsozom. A sütőt előmelegítem 200 fokosra, és 20 perc alatt megsütöm a zöldségeket. A kefirből és a fokhagymából öntetet keverek, ezzel locsolom meg a zöldségeket, majd elkeverem a mogyoróval és a sajttal. A végén mehet rá egy kis zöld is, csak a sült-friss kontraszt kedvéért. 

    Ropogós, édes-savanyú répasaláta csirkemájjal 

    A csirkemáj nem a legmegszokottabb salátafeltét, pedig nagyon laktató és tápláló, értelmet ad a hozzá remekül passzoló, édeskés répának.

    A ropogós répa jól megy a májhoz
    Forrás: Ács Bori

    Alapanyagok 1 adaghoz: 

    • 2 szál répa – 15 dkg – 60 kcal
    • 15 dkg csirkemáj – 190 kcal
    • egy kiskanál olívaolaj – 25 kcal
    • fél alma – 15 kcal
    • 50 gramm mazsola – 60 kcal
    • friss petrezselyem
    • két evőkanál balzsamecet

    Összesen: 325 Kcal

    A répát megpucolom, és egészen vékonyra szeletelem. Az almát is vékonyra szeletelem. A májat grillserpenyőben hirtelen megpirítom úgy, hogy a közepe ne száradjon ki, egészen puha maradjon.

    Édes is, savanyú is
    Forrás: Ács Bori

    Sülés közben megszórom a mazsolával, és amikor megsült, csak akkor sózom meg, és a balzsamecettel is meglocsolom. Elkeverem a vékonyra szelt répával, almával és megszórom friss petrezselyemmel.

    Csirkesaláta aszalt paradicsommal és parmezánnal

    Az aszalt paradicsom és a parmezán keveréke még akkor is ízbombát varázsol a mellette lévő alapanyagokból,

    ha azok amúgy unalmas fogyókúrás ételeknek tűnnek. 

    Ha nincs más, jégsalátával is el lehet készíteni, de a fejes salátának vagy a római salátának több íze van.

    A sajttól és az aszalt paradicsomtól izgalmasabb lesz
    Forrás: Ács Bori

    Alapanyagok egy adaghoz:

    • 100 g csirkemell: 110 kcal
    • 20 g aszalt paradicsom: 70 kcal
    • 100 g paradicsom: 20 kcal
    • 20 g parmezán: 100 Kcal
    • fejes saláta
    • negyed citrom leve
    • egy kiskanál mustár

    Összesen: 300 Kcal

    A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és grillserpenyőben néhány perc alatt megsütöm. Sózom. A fejessalátát megmosom, és darabokra tépkedem. A paradicsomot összevágom, az aszalt paradicsomot elkeverem a mustárral, a sóval és a citromlével. Az öntetet a saláta, paradicsom és csirke keverékére öntöm, majd ráreszelem a parmezánt. 

    Pirított gombasaláta buggyantott tojással

    Laktat, de nem megy túl a megszabott határon
    Forrás: Ács Bori

    Ez a saláta nemcsak azért laktatóbb az átlagosnál, mert langyos, hanem mert

    a gombának nagyon magas a rosttartalma, viszont alig van benne kalória és szénhidrát.

    Alapanyagok egy adaghoz:

    • 20 dkg gomba – 80 kcal
    • egy kiskanál vaj
    • 1 tojás – 66 kcal
    • két marék rukola – 10 kcal
    • fél fej hagyma – 20 kcal
    • egy csokor petrezselyem
    • frissen őrölt fekete bors 
    • egy tojás

    A gombát a megolvasztott vajon átpirítom – éppen csak annyira, hogy ne dobja ki magából a nedvességet, de mindenütt megpiruljon. Megsózom, borsozom, és félreteszem. A hagymát vékonyra szeletelem, és ugyanabban a serpenyőben, amiben a gomba pirult, egy kiskanál olajat melegítek.

    A buggyantott tojás sárgájából öntet lesz
    Forrás: Ács Bori

    Belekeverem a hagymát, sózom, és alacsony lángon egészen puha, barna színűre párolom a hagymát. A salátástálra rukolát halmozok, erre jön a gomba, majd a hagyma és végül a finomra vágott friss petrezselyem. A tojást három perc alatt az ebben a cikkben leírt módszerrel posírozom, és a salátára helyezem.  

    Csípős avokádósaláta uborkával

    Ennek az ötperces salátareceptnek egyetlen nehézsége az érett avokádó beszerzése.

    Ha csak keményet kapok, fogok egy papírzacskót, és beleteszem az avokádót. 

    Szobahőmérsékleten néhány nap alatt megpuhul. Az uborka ropogós, az avokádó puha, a gyömbér pedig meglepő, nagyon friss és enyhén csípős ízt ad a salátának, ráadásul csökkenti az étvágyat is.

    Az uborka ropogós, az avokádó puha
    Forrás: Ács Bori

    Alapanyagok:

    • 1 puha avokádó – 300 kcal
    • fél kígyóuborka – 15 kcal
    • egy csokor koriander vagy petrezselyem
    • zöld saláta
    • egy ujjnyi friss gyömbér
    • egy gerezd fokhagyma
    • fél citrom leve
    • egy kiskanál olívaolaj - 25 kcal

    Összesen: 340 kcal

    Az avokádót félbevágom, a magját eltávolítom. Egy nagy kanállal egy darabban kivájom a héjából, és felszeletelem. Az uborkát is vékony szeletekre vágom. A gyömbért és a fokhagymát lereszelem vagy mozsárban összetöröm, elkeverem a citromlével, a sóval és az olívaolajjal. A salátát megmosom, összetépem, elkeverem az uborkával és az avokádóval. Meglocsolom az öntettel, majd megszórom a friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
     

    KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 372 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): saláta, receptek, diéta, recept, fogyókúrás, fogyókúra | Helyezés: 0.0/0