Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéstarja, 1 csapott evőkanál só, 7-8 dkg sertészsír 5-6 evőkanál olaj, 1 csapott kiskanál Erős Pista, 4-5 gerezd fokhagyma
A körethez:
2 kg burgonya, 50 dkg – 1 kg vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 15-20 dkg főtt füstölt császárszalonna, 1,5 evőkanál só, frissen őrölt fekete bors, 1 evőkanál jóféle pirospaprika, 1 evőkanál majoránna, 7-8 dkg sertészsír 5-6 evőkanál olaj
Elkészítése:
1. A tarját 8 szeletre vágjuk. Egyenként kiklopfoljuk, inas részeit, széleit bevagdossuk. A szeletek mindkét oldalát kissé megsózzuk. A zsírt fölolvasztjuk, az Erős Pistát, a mustárt és a pépesre zúzott fokhagymával összekeverjük. A húsokat beleforgatjuk.
2. A körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, kb. 4 milliméter vastagon fölkarikázzuk, tepsibe szórjuk. A pépesre zúzott fokhagymát és az 1 centis kockákra vágott főtt császárt rászórjuk. megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával és az elmorzsolt majoránnával fűszerezzük. Az olvasztott zsírt rácsorgatjuk, alaposan összekeverjük, egyenletesen szétterítjük, a húsokat ráfektetjük. 1,5-2 deci vizet öntünk alá, és alufóliával letakarjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (150 ºC; légkeveréses sütőben 140 ºC) 1 órán át sütjük. Ezután a fóliát leemeljük, a sütőt 220 ºC; légkeveréses sütőt 200 ºC) és a tepsis tarját a sütő felső rácsára visszatesszük, 10-12 perc alatt kissé megpirítjuk. Savanyúság kíséretében kínáljuk.
8 főre
Elkészítési idő: kb. 2 óra (ebből kb. 30 perc a munka)
Egy adag: 792 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.