Vasárnap, 2025-12-07, 15:42:17
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5652]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [409]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [320]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [758]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [208]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4406]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [497]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1308]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2448]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1402]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [740]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [30]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4294]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [925]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3070]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [410]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3440]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [60]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Adatszivárgás ellenőrzés_e-mal
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Naptár
    «  November 2025  »
    H K Sze Cs P Szo V
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2025 » November » 2 » Fokhagymás vajas csirkefalatkák
    06:58:39
    Fokhagymás vajas csirkefalatkák

    Forrás: etel.servi.tn || 2025.10.22.

    Bevezetés

    Ez a fokhagymás vajas csirkefalatkák krémes parmezános tésztával egy dekadens és ízletes étel, amely a puha, lédús csirkét gazdag, bársonyos tésztaszósszal ötvözi.

    A csirke fokhagymás vajas bevonata pikáns mélységet kölcsönöz, míg a krémes parmezánmártás luxus textúrát kölcsönöz a tésztának.

    Tökéletes egy gyors hétköznapi vacsorához vagy egy különleges alkalomhoz, ez a recept biztosan lenyűgözi majd éttermi minőségű ízével és egyszerűségével.

    Ennek az ételnek a legjobb része, hogy milyen könnyen, mindössze 30 perc alatt elkészíthető.

    A fokhagyma, a vaj és a parmezán kombinációja olyan ízharmóniát teremt, amely gyönyörűen illik a tökéletesen elkészített csirkefalatkákhoz.

    Akár családnak főzöl, akár vendégeket fogadsz, ez az étel minden falatban kényelmet és eleganciát sugároz.

    Hozzávalók:
    A csirkefalatkákhoz:

    • 45 dkg csirkemell filé, falatnyi darabokra vágva
    • 2 evőkanál olívaolaj4 evőkanál sótlan vaj
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • só és bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál olasz fűszerkeveré
    • Friss petrezselyem, apróra vágva (díszítéshez)

    A krémes parmezános tésztához:

    • 340 g fettuccine vagy választott tészta
    • 2 evőkanál vaj
    • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 csésze tejszín
    • 1 csésze reszelt parmezán sajt
    • 1/2 csésze csirkehúsleves
    • Só és bors ízlés szerint
    • Extra fokhagymás vaj (opcionális,
    • a meglocsoláshoz)

    Elkészítés:
    Tésztafőzés: Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint „al dente” állagúra.

    Szűrd le és tedd félre.

    A csirkefalatkák elkészítése:
    Egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon hevíts olívaolajat. .

    Add hozzá a csirkefalatkákat, ízesítsd sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel. Süsd aranybarnára és teljesen átsültre, körülbelül 6-8 percig. Vedd ki a csirkét a serpenyőből, és tedd félre.

    A fokhagymás vajas szósz elkészítése:
    Ugyanabban a serpenyőben csökkentsük a hőt közepesre, és adjuk hozzá a vajat. Miután
    megolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk körülbelül 30 ásodpercig, amíg illatos nem lesz.

    Tedd vissza a sült csirkét a serpenyőbe, és forgasd meg, hogy a fokhagymás vajas szósz befedje.

    Készítsd el a krémes parmezánt.

    Szósz:
    Egy külön serpenyőben közepes lángon olvasszunk fel 2 evőkanál vajat . Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk további 30 másodpercig.

    Keverjük hozzá a tejszínt és a csirkehúslevest, majd forraljuk fel a keveréket, és enyhén
    forraljuk fel.

    Fokozatosan keverjük hozzá a reszelt parmezán sajtot, amíg sima nem lesz, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Tészta és szósz összekeverése:
    A megfőtt tésztát forgasd meg a krémes parmezánszószban, ügyelve arra, hogy jól bevonja.

    Tálalás:
    Tálaljuk a krémes parmezános tésztát, és tegyük rá a fokhagymás vajas csirkefalatkákat.
    Ízlés szerint locsoljuk meg extra fokhagymás vajjal, és díszítsük friss petrezselyemmel.

    Előkészítési idő: 10 perc
    Főzési idő: 20 perc
    Teljes idő: 30 perc

    Variációk
    Könnyebb változathoz a tejszínt fél-fél vagy teljes tejjel helyettesíthetjük, bár a szósz így valamivel kevésbé sűrű lesz.

    Egy csepp citromlé hozzáadása a végén élénkítheti az ízeket és kiegyensúlyozhatja az étel gazdagságát.

    Ha egy kicsit csípősebbre vágysz, egy csipet pirospaprika-pehely vagy egy csipet cayenne-bors finom csípősséget adhat a szósznak.

    A vegetáriánusok élvezhetik ezt az ételt, ha a csirkét gombával vagy tofuval helyettesítik.

    A pirított gombák, különösen a cremini vagy a shiitake gombák, gyönyörűen felszívják a fokhagymás vajat, és húsos állagot biztosítanak.

    Extra fehérjeért csicseriborsót vagy fehérbabot is keverhetünk a tésztába, hogy kiadós csavart adjunk hozzá.

    A tészta változatosabbá tételéhez próbáljon ki gluténmentes tésztát vagy cukkini tésztát alacsony szénhidráttartalmú alternatívaként.

    A zöldségek, például a spenót, aszalt paradicsom vagy sült paprika hozzáadása növelheti a tápértéket és élénk színeket adhat az ételhez.

    A recept sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy könnyen alkalmazkodjon a különböző étkezési preferenciákhoz.

    Tippek
    A leglédúsabb csirkefalatkák érdekében ne zsúfolja túl a serpenyőt főzés közben. Ez biztosítja az egyenletes barnulást, és megakadályozza, hogy a csirke gőzölögjön a pirulás helyett. A csirke fűszerezés előtti szárazra itatásával is aranybarna kérget kaphatunk.

    Ha van időd, hagyd a csirkét 15-20 percig pácolódni az olasz fűszerkeverékben, sóban és borsban, hogy mélyebb legyen az íze.

    A krémes parmezánmártás készítésekor reszeljünk friss sajtot az előre reszelt sajt helyett, mivel ezek gyakran csomósodásgátló anyagokat tartalmaznak, amelyek szemcséssé tehetik a mártást.

    Alacsony lángon fokozatosan keverjük a sajtot, hogy elkerüljük a csomósodást. Ha a szósz túlságosan besűrűsödik, egy kevés félretett tésztafőzővíz segíthet fellazítani a tökéletes állag eléréséig.

    Extra ízélményért pirítsd meg enyhén a fokhagymát a vajon, mielőtt hozzáadod a tejszínt. Vigyázz, ne égjen meg, mert a keserű fokhagyma elnyomhatja az étel ízét.

    Tálalás előtt frissen őrölt fekete borssal és egy csipetnyi parmezánnal megszórva fokozhatjuk az ízt és a tálalást is.

    A maradékok tárolása
    A maradékok légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig tárolhatók.

    A szósz hűlés közben besűrűsödhet, ezért melegítéskor adjunk hozzá egy kevés tejet vagy csirkehúslevest, hogy visszanyerjük krémes állagát.

    A tésztát és a csirkét egy serpenyőben, alacsony lángon melegítsd fel, hogy a csirke ne száradjon ki.

    Ha előre tervezed elkészíteni ezt az ételt, akkor a hozzávalókat külön készítsd el.

    A főtt csirkét és a tésztát tárold külön edényekben, majd tálaláskor keverd össze a szósszal.

    Ez megakadályozza, hogy a tészta túl sok szószt szívjon magába és pépesedjen.

    A fagyasztást nem javasoljuk, mivel a tejalapú szósz felengedéskor szétválhat. A sült csirkefalatkákat azonban külön is lefagyaszthatja, és friss tésztát és szószt készíthet, amikor újra élvezni fogja az ételt.

    Konklúzió
    Ez a fokhagymás vajas csirkefalatka krémes parmezános tésztával egy igazi közönségkedvenc fogás, amely minimális erőfeszítéssel maximális ízt biztosít. A zamatos csirke és a zamatos tészta kombinációja egy laktató, mégis könnyen befogadható étellé teszi.

    Akár ragaszkodsz a klasszikus recepthez, akár kísérletezel a variációkkal, ez az étel garantáltan a kedvenceddé válik.

    A gyors elkészítési módtól az ínyenc ízvilágig ez a recept bizonyítja, hogy a finom ételeknek nem kell bonyolultnak lenniük. Tálald ropogós kenyérrel vagy friss salátával egy teljes étkezési élményért. Élvezd az étel gazdag, megnyugtató ízeit, és élvezd minden falatot!

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 28 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): csirkemell, recept, vajas, csirkefalatkák, Fokhagymás, receptek | Helyezés: 0.0/0