Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:58:32 Garantáltan ízletes grillparti-receptek | |
Forrás: Richpoi Hírek | 2014.06.02. Nyári összejövetelek, baráti találkozások, születésnapok, névnapok mind jó alkalmat kínálnak egy kis grillezésre, amikor a hangulat is tetőfokára hág.
Ilyenkor mindenkinek van egy-két klasszikus, jól bevált receptje, amit ilyenkor bevet a vendégek örömére. Ha nem villámpáccal készülünk, és ízfokozóval sem szeretnénk tömni a vendégeinket, akkor nem kell túlbonyolítani a pácrecepteket! Nekünk az alábbi összeállítás a tuti befutó egy-egy grillpartin (szeretünk mindenkinek a kedvére tenni): borsos-mustáros tarja, majoránnás-mustáros csirkemell, rozmaringos-citromos csirkemell, zöldfűszeres szűzérme, tejfölös-juhtúrós mártás, görög saláta, kukorica saláta és héjában sült burgonya. Borsos-mustáros tarja A zsírosabb részeket késsel kicsit keresztbe vágjuk - 4-6 szelet tarja -, 2 kk őrölt fekete bors (vagy ízlés szerint) - 2-3 ek mustár - 2 gerezd zúzott fokhagyma - 0,5-1 dl olaj Majoránnás-mustáros csirkemell 4-6 nagyobb szelet csirkemell, 2 ek mustár, 1 kk őrölt fekete bors, 2 kk majoránna ízlés szerint, 0,5-1 dl olaj Citromos-rozmaringos csirkemell 4-6 nagyobb szelet csirkemell, fél citrom leve, bors (ízlés szerint), friss rozmaring levelek egészben (egy jó köteg, a szárról leszedve), 0,5-1 dl olaj A rozmaring levelek finom ropogósra megsülnek a húson, úgyhogy nyugodtan rajta hagyhatjuk. Olyan lesz, mint egy kis rozmaring chips. Kakukkfüves szűzérme 6-8 szelet szűzérme, 2 kk bors, 2 kk szárított kakukkfű vagy friss kakukkfű (ebből több kell), 2 gerezd zúzott fokhagyma, 0,5-1 dl olaj Összekeverjük a hozzávalókat, belemártogatjuk hússzeleteket. A szárnyas húsoknak 6 óra elég a pácolódáshoz, ezeket akár sózhatjuk is. A sertésnek jó, ha legalább egy napot áll a páclében és csak sütés előtt sózzuk be, hogy a só ne vonja el a nedvességet. Héjában sült burgonya A sütőben vagy a grillen is elkészíthetjük, alufóliába csomagoljuk a megmosott burgonyát, kb .40 perc kell a sütéshez, fejenként 2 db burgonyát számoljunk. Juhtúrós mártás 10-15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 2 csipet só, őrölt fekete bors ízlés szerint, apró kockákra vágott hagyma, Összekeverjük a hozzávalókat és egy órát hagyjuk, hogy összeérjenek. A húsra vagy a héjában sült burgonyára locsolhatjuk. Isteni! Görög saláta 10 dkg krémes fetasajt, 1 uborka, 3 db paradicsom, 1 fej lila hagyma, 1 kis csomag olívabogyó Finom benne 1-2 db paprika és a jégsaláta is. A görög saláta akkor lesz az igazi, ha nagyon finom krémes fetasajtot veszünk, és azt a tetejére kockázzuk. A hozzávalókat minél kisebbre daraboljuk, hogy gusztusosan lehessen tálalni és enni. Kukorica saláta 2 doboz kukorica, 5 ek majonéz, őrölt bors Egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat, petrezselyem zölddel dekorálhatjuk. Az egyszerű receptekkel mindenkinek a kedvére tehetünk. Tartsunk otthon egy kis darált erős paprikát is, hogy aki egy kis csípős ételre vágyik, annak is a kedvére tegyünk. A grill pácokat egyébként feldobhatjuk egy kis darált chilivel, ha szeretjük. | |
|