Forrás: receptneked.hu | Vass Lászlóné | 2014.07.06.

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kis doboz tejföl
-
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | 2017.03.11.
A fermentált élelmiszerek nem csak könnyen emészthetőek, hanem számos pozitív egészségügyi hatással is rendelkeznek!

A laktofermentáció, vagy tejsavas erjesztés az egyik legősibb, és legegészségesebb tartósítási eljárás. A módszer nagyon egyszerű, hiszen semmilyen élesztőt, vagy baktériumkultúrát nem kell hozzá adni, a dolog lényege, hogy sózás után a levegőben, és a zöldségben levő baktériumok elkezdenek dolgozni.
...
Tovább »
|
Forrás: Pesti Bulvár | Varga Glória | 2017.03.08.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a halászlé készítése nálunk konkrét gasztronómiai attrakció, amelynek olyan komoly invitáló ereje van, hogy képes összerántani az asztal köré a család apraja-nagyját az ország legkülönfélébb pontjairól is. Ugyanakkor, megvallom őszintén, hogy mivel köreinkben mindenki kizárólag a passzírozós, szegedi változatát ismerte, amelynek elkészítése sokkal melósabb, sőt már-már verejtéket követelő, a halleves fogyasztása mostanra gyakor
...
Tovább »
|
Forrás: [origo]/TAFELSPICC | 2017.03.08.
Szívesen enne házi édességet, de alapanyag híján van? Ha van otthon pár tojás, citrom és cukor, akkor hamar kész lehet a különleges desszert.
Nem kell nagy feneket keríteni az ügynek:
a pohárkrémek finomak és igen mutatósak
az áttetsző poharakban. Néhány elkészítése gyakorlatot és türelmet kíván, de akad olyan is, aminek kezdők is bátran nekifoghatnak.
Nyáron szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk pohárkrémet, ősszel és télen leginkább a csokoládé és a fagyasztott gyümölcs jöhet szóba, vagy joll
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | Antal Viktória | 2017.03.05.
A szaftos húsételek egyik legjobb kísérője a tarhonya, ha pedig igazán házias ízekre vágyunk, és nem szeretnénk megvenni a boltban kapható nagyüzemi „házi” tarhonyát, akkor gyürkőzzünk neki, és készítsük el magunknak. Én gluténmentes lisztet használtam hozzá.
A tarhonyakészítés nem a legrövidebb folyamat, viszont az idő tetemes része nem munkával, hanem passzív várakozással telik.
Először tésztagyúrás, aztán pihentetés,
majd jön a formázás és a szárítás. Ha a mai vacsorához szeretnénk elkészíteni, akkor
...
Tovább »
|
Forrás: Pesti Bulvár | Varga Glória | 2017.03.03.

Az őszintét megvallva teljesen távol áll tőlem ez a ragus téma, valahogy leragadtam a chilis bab, pörkölt, curry-s csirke triójának bűvkörében, és már egy ideje tervezgetem, hogy revízió alá veszem a receptáram ezen meg-megkopott, poros felét is. Hiszen érkezik a tavasz, és vele együtt nemcsak a tavaszi nagytakarítás időszaka, hanem a zöldségek konyhánkba való visszatértének üdvös időszaka is (Végre, végre!), amely szempont ugye a raguk szempontjából sem utolsó. Minderre tekintet
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | 2017.03.02.
A KFC-pogácsát mindenki imádja, azonban miért adnánk ki sok pénz azért, amit mi magunk is el tudunk otthon készíteni. Sőt, lehet még jobb is lesz, mint az eredeti.

Hozzávalók: 2 ½ csésze liszt, 1 ¼ csésze iró, 1/2 csésze sütőzsír, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál sütőpor, 2 teáskanál só, ½ teáskanál szódabikarbóna, vaj.
Elkészítés: kb. 30 perc alatt, ebből az adagból 12-14 darab pogácsa készül el
...
Tovább »
|
Forrás: [origo] | Antal Viktória | 2017.03.02.
A húsos paradicsomszószt hajlamosak vagyunk elsősorban főtt vagy sült tésztákhoz párosítani, pedig nagyszerűen illik a zöldségekhez, például a burgonyához is. Rétegezzük őket egymásra, szórjuk meg sajttal, és máris kész egy olyan fogás, ami könnyen kerülhet a családi kedvencek közé.
Mit főzzek vacsorára? – kérdeztem meggondolatlanul egyik kora reggel a családomtól, pedig már előre várható volt, hogy ezzel nem fogom megkönnyíteni a saját dolgomat. Nincs más magyarázatom a cselekedetemre: roppant korán volt, ráadásul még hétfő is.
Három válaszlehetőséget szoktam kapni erre
...
Tovább »
| |