Ez a december, valljuk be, más, mint ahogy megszoktunk: kevesebbet mozdulunk ki, időnk nagyobb részét otthon töltjük. Érdemes azonban ezt az időszakot is kihasználni, pozitívan megélni: például oly módon, hogy jobban megismerkedünk az ünnepi időszak hagyományaival, és – ha korábban erre nem lett volna időnk – kipróbáljuk magunkat a konyhában, felfedezzük a karácsonyi desszertek világát. A karácsonyi ünnepek elképzelhetetlenek a bejgli, a mézeskalács vagy a zserbó csábító illata nélkül, cikkünkben azonban most kifejezetten azoknak szeretnénk inspirációt nyújtani, akik ilyenkor is tudatosan táplálk
... Tovább »
Ez a forró ital felmelegíti a szívet és a lelket, szinte elmaradhatatlan része az ünnepi készülődésnek és hangulatnak. Készítsük el már ma, várjuk fűszeres aromákkal a karácsonyt.
A karácsonyi puncsban az a legjobb, hogy csupán tíz percet vesz igénybe az elkészítése. Ráadásul gyönyörű dísze az ünnepi asztalnak. Nagyon finom, könnyen csúszik, ezért érdemes körültekintően fogyasztani.
Mindenhonnan azt halljuk, hogy együnk több zöldséget. Igen ám, csakhogy néha ötletünk sincs, hogyan. Vegyük például a brokkolit! Tele van C-vitaminnal, rosttal, vassal, kiváló káliumforrás, csodálatos immunerősítő. Ám amikor az elkészítéséről van szó, leginkább a krémleves és a rakott brokkoli jut eszünkbe. Legalábbis eddig így volt, most azonban összeszedtünk hat izgalmas ételt, amelyben fő alapanyag a brokkoli, és egyáltalán nem unalmas.
Brokkolis tészta: Hihetetlenül egyszerű elkészíteni! Csak daraboljuk fel a brokkolit kis virágokra, rottyantsuk össze tejszínnel, sajttal, esetleg más pirított zöldség
... Tovább »
Répakenyeret készíteni nagyon egyszerű, szinte csak répa, tej, liszt, banán, és persze fűszerek kellenek hozzá. Ha szeretnénk még különlegesebbre, tehetünk bele dióféléket. Ugyan mivel lehetne méltóképp köszönteni a decembert, mint egy tepsi répakenyérrel? Készítsük el hozzá a kedvenc forró csokoládénkat, így lesz teljes az élmény. Nézze csak meg, milyen egyszerű elkészíteni!
A hagyományos töltött paprikára bármikor igent tudok mondani. És vajon mi a helyzet a húsmentes töltött paprikával? Néha belefeledkezem a külföldi oldalak receptgyűjteményébe, megrögzötten keresem az újdonságokat. Így akadtam a húsmentes töltött paprika receptjére, amit én még tovább gondoltam. Így a végeredmény egy laktató, különleges finomság lett, ami az egész család szívét elnyerte.
A rizottó egy laktató, bármilyen zöldséggel elkészíthető főétel, amelyet mi most tökkel házasítottunk. Noha a könyökünkön jöhetne ki már a sütőtök, még mindig rajongásig szeretjük. Főleg, ha olyan fűszerekkel van jelen egy receptben, mint a szerecsendió, ami az ősz elengedhetetlen alapanyaga. Készítsünk sütőtökös rizottót ma ebédre!
Nagyon sokféle ecet létezik ma már, minden típusnak megvan a maga egyedi ízprofilja és célja – olykor a konyhán kívül is. Az alábbiakban bemutatjuk az ecet bizonyos típusait, és az egyes felhasználási módszereket.
Fehér ecet
Általában körülbelül 5-10% ecetsav és körülbelül 90-95% víz keverékéből állítják elő. Ez a fajta ecet az egyik legsokoldalúbb. Intenzív, erős ízű, gyakran használják ketchupkészítéshez, keménytojás-főzéshez és még ahhoz is, hogy a burgonyapüré élénk fehér árnyalatú maradjon.
A paszternák egy gyökérzöldség, amelyet évezredek óta termesztenek az egész világon. Könnyen összetéveszthető a fehérrépával, ám a paszternák dundibb és édesebb, mint az unokatestvére. Amellett, hogy egyedi ízt ad az ételeknek, számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása, amelyekről eddig talán nem is tudott. Nemcsak ezeket mutatjuk meg önnek, de még egy extra receptet is hoztunk!
Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!