Forrás: Kiskegyed | 2013.12.17.

Hozzávalók:
2 db hátsó füstölt sertéscsülök
4-5 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
kevés zsír
őrölt csemegepaprika
bors
ételízesítő
3 teáskanál csípős pirospaprika
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 üveg lecsó
Elkészítés:
A füstölt csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk. A kockára
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.17. Hozzávalók:
2 tasak gyors rizs 1 közepes fej karfiol (70-80 dkg) 50 dkg csirkemellfilé 3 dkg vaj 4 dl tejföl 4-5 gerezd fokhagyma 0,5 dl olaj só bors
Elkészítés:
ételízesítőA rizst
ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk. (Ha
teszünk bele egy fél zöldpaprikát, még finomabb ízt kapunk!) A karfiolt
...
Tovább »
|
Forrás: Twice.hu | Pöttyös Panna | 2013.12.17. Egy kisebb (nagyon kicsi!) vegyesüzlet szaloncukor-kínálata
is minimum 6 féle. Marcipánost vásároltam – hosszas gondolkodás – után,
aztán hazatérve elolvastam az összetevőket. Megjegyezni és megérteni sem
lehet, hogy mennyi furcsa dologból áll össze egy egyszerű(nek tűnő)
szaloncukor. A legmeglepőbb viszont az volt, hogy mindezekből csak 8
százalék volt a marcipán. És ekkor döntöttem úgy, hogy keresek egy
egyszerű, de mégis finom és gyorsan elkészíthető receptet.
...
Tovább »
|
Forrás: Kiskegyed | 2013.12.15.  A mézes desszerteknek sokféle válfaja létezik. Egyrészt különböző
pohárdesszertek édesítéséhez és fűszerezéséhez használhatjuk a mézet,
készíthetünk vele süteményeket, és sokféle keksznek is alapanyagává
válhat. Klasszikus a karácsonyi asztalon a mézes krémes, amely
...
Tovább »
|
Forrás: Táfelspicc/[origo] | 2013.12.14.
Kotriád
Forrás: Táfelspicc |
|
Forrás: sokszinuvidek.hu/ Richpoi Hírek | 2013.12.13. Elkezdődött a disznóvágások szezonja, ilyenkor sok toros finomságot
kóstolhatunk. Ínycsiklandozó recept bőven akad, íme egy csokorra való
„disznóság”.
 A csak enyhén megfőzött húst, tüdőt, szívet, kolbászba nem való
húsokat, májat, szalonnát (összetétele a ház szokásainak megfelelő)
apróra darálják. Fűszerezése só, őrölt bors, kockára vágott, megpirított
vöröshagyma.
...
Tovább »
| |