Péntek, 2024-04-19, 01:38:28
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5498]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [181]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1226]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4060]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2942]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [373]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3298]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2018 » November » 18 » Gordon Ramsy: Lassan párolt marhapofa pappardellel
    16:28:45
    Gordon Ramsy: Lassan párolt marhapofa pappardellel

    Forrás: YouTube/Gordon Ramsay | 2017.09.22.

    Nem régen láttam Gordon Ramsay " Slow Braised Beef Cheeks with Pappardelle" remek videóreceptjét, a Családi körben sorozatából. Szerettem volna lejegyezni  de magyar nyelven sehol nem találtam rá. Rengeteg angol nyelvű oldalt böngésztem végig fordító programmal, a videó és a net segítségével sikerült egy magyar szabadfordítást kreálnom.


    Itt az eredeti, angol nyelvű videórecept:

     

    Következzen a recept!

    Gordon Ramsay: Lassan párolt marhapofa pappardellel

    Kép forrása: CHAR IN THE KITCHEN

    Hozzávalók :

    • 1,3-1,5 kg-os marhapofa
    • 1 nagy fej vöröshagyma, nagyobb kockára vágva
    • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
    • 400 ml vörösbor
    • 0,5 l marhahús alaplé
    • 400 g aprított paradicsom
    • 2 babérlevél
    • 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint
    • 500 gr. pappardelle (attól függően, hogy hány főre tálalunk)
    • 1 cs. petrezselyemzöldje apróra vágva
    • só és bors

    Elkészítése:

    1. Vágjunk le minden nagy zsírdarabot a marhapofáról. A húst töröljük le száraz papírtörlővel, sózzuk és borsozzuk be.

    2. Egy nagy vastag falú lábasban melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajt. Adjuk hozzá a tenyérnyi szeletekre darabolt marhapofát és mindkét oldalát megpirítjuk, kérgesítjük.

      Ha mindkét oldala szépen megpirult, vegyük ki a húsukat és tegyük félre.

    3. Ugyanabban a serpenyőben a hagymát, a fokhagymát és a babérlevet folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük addig, amíg kicsit barnulni kezdenek. Ha szükséges, adhatunk hozzá még olajat.

    4. Tegyük vissza az edénybe marhapofa szeleteket, adjunk hozzá a vörösbort, a darabolt paradicsomot és öntsük fel a lábast annyi marha alaplével, ami a húsokat majdnem ellepi.

      Kóstolja meg, ízlés szerint, sózza, borsozza meg és állítsa be a cukrot az ízesítéshez (nem mindegy, hogy milyen márkájú paradicsomot használt, mivel az egyes készítmények cukortartalma eltérő lehet.)

    5. Tegyünk a lábasra fedőt és helyezzük az edényt előmelegített 150C ° C-os (gázcsap 2-es fokozat) sütőben 3 1/2-4 óra hosszat pároljuk. 2 óra elteltével ellenőrizzük a hús készültségi fokát, a szósz besűrűsödését. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk, hogy a hús ne száradjon ki.

    6. Vegyük ki a marhahúst a fazékból, és tegyük félre. Ha nem eléggé sűrű a mártás, további 15-20 percig főzzük, sűrítjük. 

    7. Közben bő sós vízben, -a vízbe önthetünk kevés olajat- (al dente) kifőzzük pappardellét. A kész tésztát egy kis olajat alá öntve leszűrjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk.

    8. A tésztához adjuk a csomó, apróra vágott zöldség zöldjét és a tésztával alaposan összeforgatjuk.

     

    Tálalás:

    1. Merjünk ragut a tányérokba adagolókanállal és fogóval adjuk hozzá a pappardelét, amit alaposan összekeverünk a sűrű szósszal.

    2. Helyezzünk rá 2-3 szelet marhapofát.

    3. A húsokat is öntözzük meg kevés szósszal. (Egy kiöntőben adhatunk az étel mellé még szószt.)

    4. A kész ételt ízlés szerint megszórhatjuk még zöldség zöldjével és reszelt sajttal.

    Kép forrása: CHAR IN THE KITCHEN

     

    Megjegyzés:

    1. Mindig sózott vizet használjon a tészta főzésére Az olaszok 10g (2 teáskanál) sót tesznek literenként a főzővízbe.
    2. Tanácsos olívaolaj hozzáadása a főzővízhez, hogy a tészta ne tapadjon össze.

    3. A tésztát mindig bő vízben főzze és néhányszor kavarja meg, amíg elkészül.

    -georgio-

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 1369 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): marhahús, Lassan, vidó, revept, pappardellel, marhapofa, párolt, receptek, vörösboros, Gordon Ramsy | Helyezés: 0.0/0