Csütörtök, 2024-11-14, 08:13:33
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 335
    Vendégek: 334
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2013 » December » 14 » Ha ég a gyomra: halászlevek paprika nélkül
    16:05:02
    Ha ég a gyomra: halászlevek paprika nélkül

    Forrás: Táfelspicc/[origo] | 2013.12.14.
     

    Kotriád
    Forrás: Táfelspicc

     

    Kotriád – Bretagne-i halleves

    Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc
    Alapanyagok:

    • 10 dkg szalonna
    • 1,5 liter hal vagy csirkealaplé
    • 2 nagy fej hagyma
    • 1 kg halfilé fehér húsú halból, mi pontyból raktuk össze, kiadta
    • 1/2 kg főzőkrumpli
    • 1 citrom
    • só, bors
    • friss petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál kakukkfű

    A szalonnát és a hagymát felkockázom, a krumplit meghámozom, felkockázom. Egy nagy, vastag falú edényt felforrósítok, ebbe teszem őket, sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet és felöntöm az alaplével. Felforralom, majd amikor lobog, leveszem a lángot közepesre. Addig főzöm, amíg a krumpli majdnem ress.

    A halfilét 3-4 centis darabokra vágom.

    A levesbe teszem a haldarabokat. Körülbelül öt perc alatt készre főnek. Ha kész, rányomom a citrom levét, megszórom a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálalom.

    Uha lazaccal és szürke harcsával
    Forrás: Táfelspicc
     

    Uha - orosz halleves

    Elkészítési idő: nettó 10, bruttó 30 perc
    Alapanyagok:

    • 2 liter halalaplé
    • 75 dkg halfilé fehér húsú halból ötcentis kockákra vágva
    • 75 dkg lazacfilé ötcentis kockákra vágva
    • fél zellergyökér meghámozva és felkockázva
    • 1 kiskanál olívaolaj
    • 2 póréhagyma vagy egy nagy fej vöröshagyma
    • 1-2 babérlevél
    • 1 kiskanál ötfűszer
    • 4 evőkanál tengeri só
    • 1 evőkanál feketebors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 csokor kapor

    Vastag falú, mély lábosban kis lángon üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a petrezselymet, a zellergyökeret, és 5-7 perc alatt puhára pirítom. Hozzáadom az alaplevet és az összes fűszert (kivéve a friss kaprot és a petrezselymet), felforralom.

    Ha forr, leveszem a lángot takarékra, és fél óráig gyöngyöztetem. Beleteszem a haldarabokat, és ezen a kis lángon 5-7 perc alatt készre melegítem. Kiveszem a babérlevelet, beleteszem a friss kaprot és petrezselymet. Azonnal tálalom.

    Tom yam gung
    Forrás: Táfelspicc


    Tom yam gung

    Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc
    Alapanyagok:

    • 1 l halalaplé
    • 4 db csilipaprika
    • kis darab (ujjpercnyi) galanga gyökér vékonyan felszeletelve
    • kis darab (ujjpercnyi) gyömbér vékonyan felszeletelve
    • 3 szál thai citromfű 
    • 4-5 db kaffir lime levél apróra vágva
    • 10 db egész garnéla
    • halszósz, 
    • zöld citrom leve
    • korianderzöld, thai bazsalikom, menta 

    A rákot, ha friss, megpucoljuk (ha mélyhűtött, kiengedjük, és lecsöpögtetjük). Az alaplevet a galangával és a gyömbérrel felforraljuk, majd a lángot levéve 10-15 percig gyöngyöztetjük.

    A citromfüvet megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a csilik felével mozsárban összezúzzuk. Ezt a pasztát a citromlevelekkel együtt hozzáadjuk a leveshez. 4-5 percig tovább gyöngyöztetjük. a tányérokba tesszük a rákhúst és rámerjük a forró levest. halszósszal, korianderrel, citromlével és a maradék csilivel ízesítjük.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 819 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): cotriade, uha, halleves, bouillabaisse, halászlé, Tom Yam Gung | Helyezés: 0.0/0