Csütörtök, 2024-11-14, 07:54:12
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 307
    Vendégek: 306
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2016 » Január » 26 » Halételek - Halas receptek a Kőszegi Sporthorgász Egyesülettől
    05:53:39
    Halételek - Halas receptek a Kőszegi Sporthorgász Egyesülettől

    Forrás: Kőszegi Sporthorgász Egyesület |  georgio | 2016.01.26.

    Ezeket a remek halétel recepteket találtam a Kőszegi Sporthorgász Egyesület weboldalán.

     

    Halpástétom

    A legjobb, hozzá a házilag készített olajos hal, de lehet konzerv is. Az olajos halat villával összenyomkodjuk, hozzákeverünk tejfölt vagy joghurtot, fűszereket.

     Nemcsak előételként, hanem reggelire, összejövetelekkor is fogyasztható.

    halpastetom

     Hozzávalók:

    • Házilag elkészített, vagy konzerv olajos hal
    • Tejföl vagy joghurt
    • Fűszerek 
      • feketebors
      • mustár
      • összetört fokhagyma

     A kenyeret megpirítjuk, és a pástétommal megkenjük, díszíthetjük paprikával,petrezselyemmel, paradicsommal, de gerincsütőbe is tölthetjük főtt tojás darabokkal, és hűtőben történő tárolást követően szeletelhetjük.

     

    Sült halkolbász

    A kifilézett halakat felcsíkozzuk (daráláshoz előkészítjük), majd a fűszerekkel összekeverjük, pihentetjük – egy-két órát -, hogy az íz világ összeérjen, majd darálón ledaráljuk. A darálásnál a halak fajtájától függően kisebb illetve nagyobb lyukú darálót használhatunk, szálkatartalomtól függően.  Az így kapott darált haltestet összegyúrjuk az összetört, olívaolajban áztatott fokhagymával, pirospaprikával, majd vékonybélbe töltjük, pározzuk.

    Az így kapott kolbász máris süthető tepsiben, vagy roston. Az őszi téli időszakban az íz világot egy kis hideg füstöléssel lehet fokozni.

    Hozzávalók:

    • a legjobb, vegyesen filézett: harcsa, ponty, de bármely hal felhasználható
    • fűszerek
      • fűszerkömény
      • feketebors
      • szerecsendió
    • pirospaprika
    • fokhagyma
    • olívaolaj

    A hozzávaló halak, fűszerek arányát egyénileg állíthatjuk össze, ezzel adva egyedi íz világot a kolbásznak.

    halkolbasz

    Fogyasztható mustárral, paradicsom és egyéb szószokkal. Minden köret ajánlható hozzá, ízlés szerint.

     

    Halgombóc leves

    Elkészítése úgy kezdődik, mintha halászlé alapot készítenénk. A halakat feldaraboljuk, majd besózzuk, paprikázzuk és pihentetjük. Vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, és a haldarabokat együtt megfőzzük, majd a hal húsát a csontról leszedjük, szálkáktól mentesítjük. Az így kapott halhúst összekeverjük zsemlemorzsával, tojással, és a fűszerekkel, majd gombócokat formázunk belőle. A hátra maradt levet leszűrjük, fűszerezzük, mint a halászlevet, felforraljuk és belefőzzük a halgombócokat.

    Hozzávalók:

    • harcsa, ponty, de bármely hal felhasználható
    • fűszerek
      • feketebors
      • pirospaprika
    • zöldpaprika
    • paradicsom
    • vöröshagyma
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    halgombocleves

     

    Olajos hal - házilag

    A filézett halszeleteket besózzuk, pihentetjük, majd kuktába helyezzük a fűszerekkel. Ráöntünk annyi olajt, hogy majdnem ellepje és hozzáöntünk egy két deciliter vizet. A kuktát lezárjuk, majd másfél, két órán keresztül lassú tűzön főzzük. A főzést követően óvatosan kiszedjük, majd az olajt leszűrjük, a hal mellé tesszük.

    Hozzávalók:

    • filézett: harcsa, ponty, de lehet tengeri halfilé is
    • fűszerek
      • citromlé (lehetőleg facsart)
      • babérlevél
      • feketebors
      • mustármag
    • napraforgó, vagy olívaolaj

    Az hozzávaló halakat, fűszereket, arányát egyénileg állíthatjuk össze saját magunk íze szerint. A kiszedett olajos halat óvatosan, ízlés szerint összekeverhetjük paradicsompürével, vagy ketchupal, hozzáadhatunk vegetás vízben főtt borsót, gombát, de keverhetjük mustárral, majonézzel is.

    olajoshal

     

    Haltepertő

    A halakat kifilézzük és egy-két centiméteres kockákra vágjuk. A legjobb, ha szálkától mentes részekből készítjük. Pácoljuk sóval, borssal, és piros paprikával és pihentetjük fél napig. Külön edényben lisztet, pirospaprikát összekeverünk, majd ebben megforgatjuk a halkockákat, és néhány perc alatt olajban arany barnára sütjük.

    Hozzávalók:

    • harcsa, ponty, de tengeri halfilével is kiválló
    • fűszerek
      • feketebors
      • pirospaprika
    • liszt
    • olaj

    halteperto

     

    Dióval töltött csuka

    » 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg)
    » 2 briós
    » 2 tojás
    » só és őrölt fehér bors
    » 15 dkg dió
    » 3-4 evők. olaj
     
    diovaltoltottcsuka
     
    A halat megtisztítjuk, lehántjuk a pikkelyét, levágjuk a farkát és a fejét, szálkátlanítjuk.
    Lehántjuk a halcsontokról a húst, amit a többi maradékkal botmixerrel összeaprítunk.
    Vízbe tesszük a briósokat, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Ezután összedolgozzuk a hallal és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük. Vizet forralunk, amivel leöntjük a diót, így könnyen lehúzhatjuk a héját. Felaprítjuk és a masszához keverjük. Ezt belekanalazzuk a halba, zsinórral összefogjuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Egy kis vízzel felöntjük és előmelegített sütőben fél óráig sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
     
    Jó étvágyat!
    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 578 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): Halpástétom, sült, recept, hal, halételek, receptek, halas, leves, halgombóc, halkolbász | Helyezés: 0.0/0