A banáncsipsz egy ízletes és könnyen elkészíthető snack, amelyet napközben bármikor ropogtathatunk. Legyen szó a délutáni kávéidőről vagy a késői nassolás utáni vágyról. Ez a sokoldalú finomság még az éhségérzetet is csökkenti két étkezés között. Az ízvilág tőlünk függ, választhatjuk az édes, a sós és a csípős változatot, de elkészíthetjük saját, egyedi fűszerezésű banáncsipszünket is.
Édes banáncsipsz
A legjobb módszer az édesség utáni vágy kielégítésére ez a cukorral bevont banáncsipsz. Finomak és egészségesek, ráadásul a sütőben hamar elkészülnek.
Mindössze 3 banánra, egy kis porcukorra és olajra van szükségünk az elkészítéséhez.
Szeleteljük fel a banánt, és forgassuk meg a porcukorban. Tegyük olívaolajjal kikent tepsire, majd süssük 200 fokon 15-20 percig.
Sós banáncsipsz
A klasszikus sós banáncsipsz soha nem mehet ki a divatból. Az elkészítéséhez a következő összetevőket gyűjtsük össze: 4 éretlen banán, 2 bögre kókuszolaj, 3 bögre víz, 1 teáskanál kurkuma és só ízlés szerint.
Keverjük el a vízben a kurkumát, majd áztassuk bele 5 percre a banánszeleteket.
Hevítsük fel közben a kókuszolajat egy serpenyőben, majd süssük meg benne a banánszeleteket. Amint elkészültek, szedjük ki, sózzuk meg, és már fogyaszthatjuk is.
Csípős banáncsipsz
Keverjünk össze egy kis csiliport fekete borssal, szórjuk meg vele a banáncsipszeket, és élvezzük a ropogós, csípős finomságot. Az ehhez szükséges összetevők:
3 banán, 1 teáskanál csilipor, 1 teáskanál fekete bors, egy csipet só és olaj a sütéshez.
Szeleteljük fel a banánt, majd süssük ki olajban. A csiliport, a sót és a borsot keverjük össze, majd szórjuk a kisült banánra. Élvezzük önmagában vagy a délutáni tea, esetleg kávé mellé. Tároljuk légmentesen záródó edényben.