Csütörtök, 2024-11-14, 07:52:42
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [395]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [193]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [468]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [666]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 308
    Vendégek: 307
    Felhasználók: 1
    georgio
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2022 » Október » 29 » Hogyan verjük fel a tejszínhabot, hogy biztosan sikerüljön
    09:06:37
    Hogyan verjük fel a tejszínhabot, hogy biztosan sikerüljön

    Forrás: receptneked.hu | Budai István | 2021.04.08.

    A tejszín kemény habbá verve jó, ahogyan ezt a receptek is előírják. De nem mindenkinek sikerül a legkiélezettebb pillanatokban pontosan tökéletes hab állagot elérnie a tejszínnel. Tegyük hozzá, nem mindegyik bolti tejszínből lehet hibátlan habot készíteni, ám néhány praktikával segíthetsz azon, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen!

    1. Magas zsírtartalom

    Kemény habot csak magas zsírtartalmú tejszínből lehet verni. Erre a növényi tejszínek nem alkalmasak. Válassz legalább 30%-os zsírtartalommal rendelkezőt, mégpedig hab- és ne főzőtejszínt. 

    2. Legyen hideg

    Ahhoz, hogy a hab szépen megálljon, a tejszínnek hidegnek kell lennie. Nem elég, ha pár percre teszed a hűtőbe, a legjobb, ha legalább egy egész napot állt már a hidegben. A tejszínen kívül az eszöközöket sem árt lehűteni. Az edényt és a habverőt se rögtön használat előtt mosd el forró vízzel. 

    3. Rázd fel

    A tejszínes dobozt rázd fel, mielőtt kinyitod! Így a doboz oldalára tapadt zsíros részek is belekerülnek a tejszínbe, márpedig ezekre lesz a legnagyobb szükség, ha kemény habot szeretnél. 

    4. A porcukrot előre tedd bele

    Ne a már készre felvert tejszínhabot cukrozd, mert összeesik az egész. Mikor a tálba beleöntöd a tejszínt, rögtön keverd hozzá a porcukrot, és a kettőből együtt verj kemény habot. 

    5. Először lassan, aztán gyorsan

    A tejszínt alacsony fokozaton kezdd el verni. Mikor látod, hogy kezd besűrűsödni, magasabb fokozatra kapcsolhatod a habverőt és keverheted gyorsabb mozdulatokkal

    6. Közben ellenőrizd

    Miközben vered, folyamatosan ellenőrizd a tejszínhab állagát. A cél, hogy a hab megtartsa magát. Ha elhúzol benne egy kanalat, nem szabad visszazáródnia a kanál mögött, és nem szabad lefolynia, lepottyannia a kanálról. Azt ne várd, hogy betonkemény legyen, mert a tökéletes tejszínhab akkor is krémes, ha teljesen megtartja a formáját. 

    7. Ne verd túl

    Tudni kell, hogy mikor kell megállni a habveréssel. A tejszínből ugyanis könnyen vajat készíthetünk, ha túlverjük. Szemcsés lesz, szétválik benne a vaj és a savó, elveszti kemény állagát. 

    8. Ne várj vele túl sokat

    A tejszínhabot legfeljebb a felhasználás előtt 1-2 órával készítsd el. Ha ennél tovább váratod a hűtőben, összeesik és nem lesz éppen étvágygerjesztő, főleg nem dekoratív. 

    9. Ha biztosra akarsz menni

    Tégy bele habfixálót! Ez nagyban megnöveli az esélyét, hogy tökéletes állagú tejszínhabot kapj. De hasonló eredményt érhetsz el, ha még az elején mascarponét adsz a tejszínhez és azzal együtt vered habbá. 

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 152 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): tejszínhab, konyhai, ötletek, készítése, tanácsok | Helyezés: 0.0/0