Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [488] |
Horgász [1294] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [723] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
04:18:18 Húsvéti sonkás kalács | |
Forrás: Vas Népe Online | | Magyar Hajnalka | 2015.03.31. Mutatós "napraforgót" ajánl a húsvéti asztalra tanácsadónk, Kőrösi Ferencné, Manyika. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 140 gr joghurt, 3 evőkanál olaj, 1,5 teáskanál só, 1 ek. cukor, kb 1,8 dl langyos víz, 2 dkg élesztő. A tészta megkenéséhez 1 tojás sárgája, díszítéshez szezámmag, napraforgómag, és egy kevés egész mák. Töltelékhez: kb 30 dkg sonka, 1 maréknyi reszelt sajt, só, bors, 1 púpozott tk. Erős Pista, vagy más paprika krém, pici mustár, zöldhagyma és annyi tejfölt, hogy kenhető massza legyen. A sonkát és a hagymát nagyon apróra vágjuk fel. A tésztához valókat dolgozzuk össze, puha tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk és 4 cipót dagasztunk. Ebből két "napraforgónk" lesz. Gusztusos, bőséges vendégváró kalács húsvétra (Fotó: Kőrösi Ferencné) Az egyik tésztát kb 3 mm vastagra, kör alakra sodorjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe tesszük. Megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Rányomkodjuk és a közepére egy lisztbe mártott nagyobb csészével kör alakot nyomunk, de ne lyukasszuk ki az alját. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizza vágóval, vagy derelyevágóval felcsíkozzuk a körig, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer, háromszor megtekerünk. Kb 30 percig meleg helyen pihentetjük. Tojás sárgájával megkenjük, a közepére rászórjuk a magokat, kicsit rányomjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük. Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is. Gusztusos, bőséges vendégváró húsvétra. Magyar Hajnalka | |
|