Hétfő, 2025-07-21, 19:31:48
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • Proton Mail Bejelentkezés
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 5
    Vendégek: 5
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2019 » Október » 2 » Így fűszerezze be a húst, mint egy profi
    09:43:59
    Így fűszerezze be a húst, mint egy profi

    Forrás: [origo]/Táfelcpicc | 2019.10.01.

    Szeretne olyan csirkét sütni, ami után az egész család megnyalja mind a tíz ujját? Ki nem? Ennek ellenére a fűszerezés tudománya általában megáll a sónál vagy a borsnál. Ideje újítani!

    Persze semmi gond a sóval és borssal, ha körültekintően használjuk. A sót az étel ízének fokozására vegyük elő, ne pedig azzal a céllal, hogy a hús íze csupán sós legyen, semmi több. Bors esetén csak a frissen őrölt jöjjön szóba.

    Sertés esetén a szegfűbors, a zellermag, a kakukkfű, a zsálya, a borsikafű és a koriander jöhet szóba Forrás: Shutterstock

    Először sózzuk és borsozzuk a húst, a só hatására némi nedvesség fog eltávozni belőle. Tegyük félre egy kis időre, és készítsük elő a többi alapanyagot. Ezek attól is függnek, milyen húst készítünk.

    A marhához jól illik például a bazsalikom, a kömény, a fokhagyma, az oregánó és a zsálya, halhoz használjunk kaprot, majorannát, mentát, petrezselymet, kakukkfüvet és kurkumát.

    A báránnyal is jó párost alkot a bazsalikom és az oregánó, illetve a rozmaring és a menta is. A baromfihoz válasszunk bazsalikomot, szerecsendiót, majorannát, petrezselymet, rozmaringot, tárkonyt, koriandert vagy kakukkfüvet.

    Sertés esetén a szegfűbors, a zellermag, a kakukkfű, a zsálya, a borsikafű és a koriander jöhet szóba, míg a borjúnál a babérlevél, a kapor, az oregánó és a zsálya.

    Ezek felhasználásával készíthetünk pácot, de akár együtt is süthetjük a húst a fűszernövénnyel, és be is dörzsölhetjük vele a felszínét. Ha szeretjük a pikáns ízeket, akkor használjunk különböző csilipaprikákat vagy csiliport.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 325 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): fűszer, hogyan, húsok fűszerezése, fűszerek, fűszerezzünk, marhahús, sertés, mivel, fűszerezés, mit, HAL, borjú, konyhai tanácsok | Helyezés: 0.0/0