Csütörtök, 2024-03-28, 21:03:25
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5490]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [148]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [376]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [312]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [176]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4019]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [426]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1221]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2402]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1352]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [574]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4051]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2933]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [370]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3290]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2018 » Július » 19 » Így készítheti el a legfinomabb húsgombócokat
    08:02:08
    Így készítheti el a legfinomabb húsgombócokat

    Forrás: Táfelspicc | 2018.07.18.

    Kezdő szakácsként minden olyan elrettentőnek tűnik. Sokan nem mernek kísérletezni, próbálkozni, mert félnek a kudarctól. Pedig bizony számos leégetett, elsózott, esetleg íztelen vagy nyers közepű ételt fognak még produkálni, mielőtt igazán belejönnének a főzésbe. Sok múlik egyébként a figyelmen, a türelmen és az alapszabályok betartásán, hiszen még egy pudingot is könnyen el lehet rontani, ha túl magas lángon melegíti a tejet. Valójában húsgombócot készíteni is pont olyan egyszerű, mint egy tál pudingot. Ha megvannak a lépések, csupán követni kell őket, és végig türelmesen bánni az étellel.

    Kezdő szakácsként minden olyan elrettentőnek tűnik. Sokan nem mernek kísérletezni, próbálkozni, mert félnek a kudarctól. Pedig bizony számos leégetett, elsózott, esetleg íztelen vagy nyers közepű ételt fognak még produkálni, mielőtt igazán belejönnének a főzésbe. Sok múlik egyébként a figyelmen, a türelmen és az alapszabályok betartásán, hiszen még egy pudingot is könnyen el lehet rontani, ha túl magas lángon melegíti a tejet. Valójában húsgombócot készíteni is pont olyan egyszerű, mint egy tál pudingot. Ha megvannak a lépések, csupán követni kell őket, és végig türelmesen bánni az étellel.

    Forrás: Shutterstock

    Mielőtt hozzáfogna a kísérletezésnek, mindenképp olvassa el a következő szabályokat. Ha nem akarja, hogy a húsgombóc túl tömény és kemény legyen, adjon hozzá kenyeret. Ezt érdemes előtte egy kis tejbe beáztatni.

    A húst minden esetben megbízható forrásból szerezze be, legyen minőségi és friss.

    A gombócalapot kézzel keverje össze, és ne féljen kísérletezni a fűszerekkel.

    A friss fűszernövények izgalmassá

    teszik az ételeket, úgyhogy ezeket használja a csomagoltak helyett.

    Mielőtt az összes gombócot elkészítené, egyet érdemes serpenyőben megsütni, hogy tesztelje a fűszerezést. Mielőtt hozzáadná a mártáshoz, pirítsa meg őket egy kicsit, így még teltebb, aromásabb lesz az ízük.

    Húsgombóc

    Hozzávalók:

    • 300 g bárányhús, darálva
    • 1-2 szelet kenyér, darabokra törve, tejbe áztatva
    • ½ hagyma, apróra vágva
    • pár levél petrezselyem
    • pár levél kakukkfű
    • pár levél rozmaring
    • 3 gerezd fokhagyma
    • parmezán sajt, ízlés szerinti mennyiség, reszelve
    • só ízlés szerint
    • olívaolaj
       

    Elkészítés:

    Tegye a kenyérdarabokat egy tálba, azután öntsön rá egy kis tejet.

    Egy másik tálban keverje össze a tojást, a sót, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a rozmaringot és ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajtot. Amint összeállt a keverék, adja hozzá a darált húst, és kézzel dolgozza össze.

    Végül öntse hozzá a tejbe áztatott kenyeret, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is. Keverje tovább kézzel, amíg lágy, mégis szilárd keveréket kap.

    Nedvesítse be a kezeit, vegyen egy adag húst, és formázzon belőle gombócokat. Tegye őket – távol egymástól – egy sütőlapra vagy tepsire, süsse 200 fokon 20 percig.

    Amint letelt az idő, öntsön egy kis olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsa meg a húsgombócokat. Ezt követően keverje össze a választott szósszal.

    Tárolja a hűtőben légmentesen záródó edényben.

    Kategória: Gasztro | Recept | Megtekintések száma: 363 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): kezdő szakács, birka, bárányhús, receptek, recept, konyhai trükkök, húsgombóc | Helyezés: 0.0/0