Belföld [5635] |
Bulvár | Celeb [149] |
Bűnügy [405] |
Csináld magad [1] |
Extrém [319] |
Egészség | Életmód [754] |
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [982] |
Európai Unió [203] |
Gasztro | Recept [4369] |
Gazdaság [488] |
Horgász [1294] |
Játék, -pihenés, -szórakozás [160] |
Jó tudni! [2442] |
Kommentár | Reakció | Vélemény [1393] |
Politika [723] |
Receptek sonkapréshez [30] |
Számítástechika | IT [4257] |
Történelem | Kultúra [922] |
Tudomány | Technika [3054] |
Választások [405] |
Világ [3423] |
Weboldalam hírei [60] |
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
- 2024 December
- 2025 Január
- 2025 Február
- 2025 Március
- 2025 Április
- 2025 Május
- 2025 Június
- 2025 Július
10:32:22 Így készítsünk virslit otthon! | |
Sok háztartás egyik kedvenc eledele a virsli. Mindig jó, hogyha kéznél van, főzhetjük reggelire, ebédre és vacsorára is. Egy kis mustár vagy zöldség mellé és máris kész az SOS-táplálék, amitől biztosan jól tudunk lakni. Igen ám, de mi lakozik a virsliben? Amellett, hogy vegyszerek, színezőanyagok, aromák, adalékok sokasága található benne, állítólag a hozzáadott hús is eléggé kételyes eredetű, erről bővebben ITT olvashatsz. Hallottunk már hajmeresztő elméleteket, melyek után inkább úgy döntöttünk, többet sosem vásárolunk virslit? Ha igen, akkor próbáljuk ki a házilag készített változatát, amely száz százalékban természetes alapanyagból készült és adalékanyag-mentes. Mivel a valódi virsli nem lesz tele ízfokozókkal, így az íze is kicsit más lesz, mint a boltban kaphatónak. De ne felejtsük, természetes! Hozzávalók: 1 kg marha felsál pecsenye, 25 dkg fehér szalonna, 1 kávéskanál őrölt bors, 2–3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint), juh bél, hurkatöltő, és egy füstölő, hús daráló, bot mixer. Elkészítés: Először a húst és szalonnát darájuk le, majd botmixerrel pépesítsük, mivel a virsli annál jobb lesz, minél krémesebb masszát sikerül összehoznunk. A fokhagymát törjük össze és tegyük bele egy fél pohár vízbe, hagyjuk állni egy darabig, majd, amikor már jó fokhagymaízű lesz a lé, szűrjük le, akkor adjuk hozzá (csak a levet) a masszához, majd sózzuk az egészet ízlés szerint. Azért kell csak a levet, mivel a virsli nem túl fokhagymaízű, mint a kolbász, épp csak az aromája érződjön. Így helyettesítjük az ízpótlókat. Mikor kész a massza, a belet felszereljük a hurkatöltőre, és beletöltjük a masszát, közben araszonként elcsavarjuk, és a végeit elkötjük. A félkész virslit tegyük hetven fokos vízbe, ahol 20-25 percig hőkezeljük, majd ha van rá lehetőség, tegyük füstre pár óra. Az így készült virsli hűtőben tartva 7-10 napig eláll. | |
|