Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3369]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:32:08 Így tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy frissek maradjanak | |
Forrás: [origo]/Táfelcpicc | 2019.08.15. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a gyümölcsök és zöldségek aránya a legnagyobb az élelmiszerpazarlás tekintetében. Elkerülésének egyik módja, ha tudatosan kevesebbet vásárolunk, a másik, ha megfelelően tároljuk, a harmadik pedig ha néhány napon belül elfogyasztjuk őket. Ne tartsuk a paradicsomot a hűtőszekrénybenHacsak nem érett már meg teljesen, szobahőmérsékleten kell tárolni a maximális íz elérése érdekében. Az éretlen paradicsom nem éri el a teljes érettség állapotát, az érett pedig elveszti az ízét, ha hosszú ideig a hűtőben hagyjuk.A dinnye sem oda valóA hideg görögdinnye megváltás egy forró nyári napon. Nem is azzal van a gond, ha lehűtjük egy kicsit, hanem azzal, hogy ha több mint három napon át a hűtőben tároljuk. Így nemcsak a frissességét veszti el, hanem az ízét és élénk színét is. Inkább tároljuk szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől mentes helyen és néhány napon belül fogyasszuk el.Ha már felvágtuk, élelembiztonsági okokból a hűtőbe kell tenni, viszont három napon belül érdemes megenni a fent említett tények miatt. Forrás: Shutterstock A cukkini sem szereti a hidegetVannak olyan alapanyagok, mint a cukkini, amelyek hűtést igényelnek, ám nem szeretik a nagyon hideget. Ezért inkább csomagoljuk papírtörlőbe és úgy tegyük a hűtőbe. Öt napon belül mindenképp fogyasszuk el. Mi a helyzet az uborkával és a padlizsánnal?Valószínűleg az uborkával és a padlizsánnal is ugyanazt tesszük, mint a paprikával vagy a paradicsommal: a hűtő zöldséges fiókjába kerül. Viszont ez a két zöldség is inkább szobahőmérsékleten érzi jól magát. A padlizsán érzékeny a tíz fok alatti hőmérsékletre, és ha hat-nyolc napig tartjuk a hűtőben, foltos lesz, elszíneződik. Ugyanez vonatkozik az uborkára is. Ha mégis hűteni akarjuk, fogyasszuk el két-három napon belül. A bogyós gyümölcsök hamar megromlanakHa bogyós gyümölcsöt vásárolunk, érdemes észben tartani, hogy az eper, a málna és a szeder mindössze két-három napig marad friss, míg az áfonya maximum tíz napig tart. Ha azt látjuk, hogy már túlérettek, inkább tegyük a fagyasztóba és később készítsünk belőle turmixot. Nem szabad továbbá egymás mellett tárolni a zöldségeket és a gyümölcsöket. A legtöbb gyümölcs etilént termel, amely egyes alapanyagoknak kárt okoz. Ezért az etilént termelő gyümölcsöket, mint az alma, az avokádó, az őszibarack, az etilénérzékeny termékektől (uborka, saláta, padlizsán, zöld leveles zöldségek) távol kell tárolni. Az etilént termelő gyümölcsöket és zöldségeket ne légmentesen záródó helyre tegyük, kivéve, ha azt szeretnénk, hogy minél gyorsabban megérjenek. Még valami: a gyökérzöldségeket zsákban tároljuk. Így akár hetekig, hónapokig is eltarthatók. A gyökérzöldségek az édesburgonya, a répa, a gyömbér, a hagyma, a retek, az édeskömény stb. | |
|