Belföld
[5574]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Bulvár | Celeb
[149]
Érdekesebb bulvár hírek.
|
Bűnügy
[395]
Bűnügyi hírek, információk
|
Csináld magad
[1]
Barkácsolási ötletek
|
Extrém
[316]
Extrém, megdöbbentő hírek.
|
Egészség | Életmód
[752]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
|
Érdekes | Különleges | Rejtélyes
[982]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
|
Európai Unió
[193]
Hírek az Európai Unióból
|
Gasztro | Recept
[4243]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
|
Gazdaság
[468]
A gazdasági élet hírei
|
Horgász
[1264]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
|
Játék, -pihenés, -szórakozás
[160]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
|
Jó tudni!
[2431]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
|
Kommentár | Reakció | Vélemény
[1380]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
|
Politika
[666]
Politikai jellegű hírek információk
|
Receptek sonkapréshez
[29]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
|
Számítástechika | IT
[4176]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
|
Történelem | Kultúra
[919]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
|
Tudomány | Technika
[3028]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
|
Választások
[405]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
|
Világ
[3368]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
|
Weboldalam hírei
[57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
|
- 000 December
- 2012 Augusztus
- 2012 Szeptember
- 2012 Október
- 2012 November
- 2012 December
- 2013 Január
- 2013 Február
- 2013 Március
- 2013 Április
- 2013 Május
- 2013 Június
- 2013 Július
- 2013 Augusztus
- 2013 Szeptember
- 2013 Október
- 2013 November
- 2013 December
- 2014 Január
- 2014 Február
- 2014 Március
- 2014 Április
- 2014 Május
- 2014 Június
- 2014 Július
- 2014 Augusztus
- 2014 Szeptember
- 2014 Október
- 2014 November
- 2014 December
- 2015 Január
- 2015 Február
- 2015 Március
- 2015 Április
- 2015 Május
- 2015 Június
- 2015 Július
- 2015 Augusztus
- 2015 Szeptember
- 2015 Október
- 2015 November
- 2015 December
- 2016 Január
- 2016 Február
- 2016 Március
- 2016 Április
- 2016 Május
- 2016 Június
- 2016 Július
- 2016 Augusztus
- 2016 Szeptember
- 2016 Október
- 2016 November
- 2016 December
- 2017 Január
- 2017 Február
- 2017 Március
- 2017 Április
- 2017 Május
- 2017 Június
- 2017 Július
- 2017 Augusztus
- 2017 Szeptember
- 2017 Október
- 2017 November
- 2017 December
- 2018 Január
- 2018 Február
- 2018 Március
- 2018 Április
- 2018 Május
- 2018 Június
- 2018 Július
- 2018 Augusztus
- 2018 Szeptember
- 2018 Október
- 2018 November
- 2018 December
- 2019 Január
- 2019 Február
- 2019 Március
- 2019 Április
- 2019 Május
- 2019 Június
- 2019 Július
- 2019 Augusztus
- 2019 Szeptember
- 2019 Október
- 2019 November
- 2019 December
- 2020 Január
- 2020 Február
- 2020 Március
- 2020 Április
- 2020 Május
- 2020 Június
- 2020 Július
- 2020 Augusztus
- 2020 Szeptember
- 2020 Október
- 2020 November
- 2020 December
- 2021 Január
- 2021 Február
- 2021 Március
- 2021 Április
- 2021 Május
- 2021 Június
- 2021 Július
- 2021 Augusztus
- 2021 Szeptember
- 2021 Október
- 2021 November
- 2021 December
- 2022 Január
- 2022 Február
- 2022 Március
- 2022 Április
- 2022 Május
- 2022 Június
- 2022 Július
- 2022 Augusztus
- 2022 Szeptember
- 2022 Október
- 2022 November
- 2022 December
- 2023 Január
- 2023 Február
- 2023 Március
- 2023 Április
- 2023 Május
- 2023 Június
- 2023 Július
- 2023 Augusztus
- 2023 Szeptember
- 2023 Október
- 2023 November
- 2023 December
- 2024 Január
- 2024 Február
- 2024 Március
- 2024 Április
- 2024 Május
- 2024 Június
- 2024 Július
- 2024 Augusztus
- 2024 Szeptember
- 2024 Október
- 2024 November
07:56:17 Ilyen őszi finomságot kell enni most: szedres-szőlős sütit mindenkinek! | |
Forrás: men.hu | BE | 2014.10.17. Az ősz két legfinomabb gyümölcse kétségkívül a szeder és a szőlő (természetesen az alma mellett), ráadásul ilyenkor mindkét gyümölcs szinte korlátlan mennyiségben beszerezhető. A szeder vadon is terem, a szőlő pedig ilyenkor a legolcsóbb. Nálunk az egyik legnagyobb kedvenc a szedres-szőlős süti, amihez igazán nem kell cukrászmesternek lenned! Mindaz, ami a tészta elkészítéséhez kell: 1 teáskanál vaníliás cukor 4 evőkanál porcukor 5 evőkanál rétesliszt 1 evőkanál kukoricakeményítő 3 csapott evőkanál őrölt mandula 2 evőkanál hideg víz 2 egész tojás és 1 tojássárgája A sütemény tetejére a következőkre van szükséged: 3 evőkanál porcukor 1 csomag expressz zselatinpor 25 dkg ricotta krém 25 dkg mascarpone 2-3 dl habtejszín kb. 25 dkg szeder kb. 25 dkg nagy szemű, fehér szőlő A tészta elkészítése: Először a sütőt kell előmelegíteni 180 Celsius-fokra, közben a magas falú tepsit sütőpapírral bélelem. A 2 tojást és az 1 tojássárgáját egy külön kis tálkában összekeverem, a vizet és a cukrot egyszerre hozzáadom, majd habverővel alaposan felverem (ez kb. 5-7 percet vesz igénybe). A krém elkészítése: Amíg a tészta sül és – azt követően – hűl, elkészítem a krémet. A megmosott, megszárított gyümölcsöket előkészítem: a szedrek – a nagyobb szemek kivételével – maradhatnak egyben, a szőlőszemeket a legjobb felnégyelni. A félig felvert tejszínhabhoz hozzáadom a zselatinport, és addig verem, amíg kemény hab nem lesz. A megcukrozott ricottát és mascarponét ezután krémesre keverem, majd finoman beleforgatom a kemény tejszínhabot. Az így kapott krémet megfelezem: az egyik felébe a szőlő kerül, a másikba a szeder. A gyümölcsöket érdemes egy kis zselatinnal bekenni, hogy szebbek és frissebbek maradjanak. Végül a fóliával kibélelt tepsibe helyezem a kihűlt tésztaalapot, amelyet korábban készítettünk, és a szedres, majd a szőlős krémmel alaposan átkenem. Fogyasztás előtt négy-öt órán át a hűtőszekrényben pihentetem a mesterművet. Ugye, megérte dolgozni vele? | |
|