Az Amazon csütörtökön jelentette be, hogy jól ismert IMDb szolgáltatását egy új, ingyenes streaming-szolgáltatással bővíti. Az IMDb FreeDive keretében a felhasználók teljesen ingyen nézhetnek majd teljes filmeket és TV-sorozatokat is, amiért cserébe csak némi reklámot kell majd elviselni.

A szolgáltatás kínálatában már induláskor olyan sikeres sorozatok is megtalálhatók lesznek, mint pl. a Fringe (A rejtély), a Heroes (Hősök) vagy a Without a Trace (Nyom nélkül), de a filmekre sem lehet majd panasz, hiszen olyan klasszikusok, mint a Memento, a Gattaca vagy az Ébredések is nézhetők lesznek rajta át.

Ráadásul a szolgáltatás egy olyan plusz is kínálni fog, ami máshol nem - vagy legalábbis nem ilyen átfogó változatban - található meg. A filmek nézése közben ugyanis a felhasználók majd felfedezhetik a szereplők, az alkotók listáját és minden velük kapcsolatos háttérinformációt is, amihez természetesen az adatokat az IMDb fogja szolgáltatni.

Az egyetlen rossz hír, hogy a FreeDive csak az USA-ban lesz elérhető, és a világ maradék részén történő bevezetésről egyelőre szó sincs.