Szombat, 2024-04-20, 04:25:27
Nyitólap Regisztráció
Üdvözöllek, Vendég
A fejezet kategóriái
Belföld [5499]
Belföldi, általam válogatott cikkek, írások.
Bulvár | Celeb [149]
Érdekesebb bulvár hírek.
Bűnügy [379]
Bűnügyi hírek, információk
Csináld magad [1]
Barkácsolási ötletek
Extrém [313]
Extrém, megdöbbentő hírek.
Egészség | Életmód [750]
Egészséggel, életmóddal, kapcsolatos hírek, információk, tanácsok.
Érdekes | Különleges | Rejtélyes [980]
Érdekes, különleges, rejtélyes esetek, ironikus, vicces, humoros hírek, információk. írások.
Európai Unió [181]
Hírek az Európai Unióból
Gasztro | Recept [4042]
Gasztronómiai hírek, információk, receptek.
Gazdaság [428]
A gazdasági élet hírei
Horgász [1226]
Horgászoknak szóló hírek, információk.
Játék, -pihenés, -szórakozás [155]
Ötletek, ajánlott oldalak, programok.
Jó tudni! [2406]
Fontos, hasznos információk, határidők, változások, tanácsok. Programok, rendezvények.
Kommentár | Reakció | Vélemény [1360]
Kritikus írások, vélemények, reakciók, a magyar politika és közélet cselekedeteire, visszásságaira.
Politika [591]
Politikai jellegű hírek információk
Receptek sonkapréshez [27]
Receptek, leírások házi húskészítmények (felvágott, sonka, disznósajt, stb.)sonkapréssel történő elkészítéséhez
Számítástechika | IT [4061]
Hírek, újdonságok, tippek, trükkök, ajánlások, stb.
Történelem | Kultúra [916]
Történelmi és kulturális vonatkozású hírek, információk.
Tudomány | Technika [2943]
Újdonságok, felfedezések, új kutatási eredmények, érdekességek.
Választások [373]
Országgyűlési, önkormányzati és EU választások előkészületeivel, lebonyolításával összefüggő hírek, információk.
Világ [3299]
Nemzetközi, általam válogatott cikkek, írások.
Weboldalam hírei [57]
Tájékoztatás a honlapon történt változásokról.
Belépés
NÉVNAPOK
Kedvencek
  • Avast - My Avast
  • ChatGPT ingyen
  • Linkgyűjtemény készítő, megosztó ingyenes alkalmazás (eLink)
  • Elektronikus Eü-i Szolgáltatási Tér - EESZT: bejelentkezés
  • Erodium - Orvosi Betegirányító Rendszer
  • Facebook Videó letöltő
  • Fotómontázs, irható, online, free | PIXIZ
  • Fotókollázs, Fotókeret Online/Photo+Fan+Editor
  • Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR)
  • Free Picture Solutions
  • Google Térkép
  • Helyesírási tanácsadó
  • Honlap analízis-AnalayzerHQ
  • Honlakészítési leírások - TUTORIAL.HU
  • Honlap: Like és megosztás gombok, html kódok
  • Honlap,Tárhely: Ingyen
  • Horgászvideó.hu
  • Ikon konverter online - ICO Convert
  • Ingyen licenszes programok, naponta! - Giveaway Of The Day
  • Intel® Driver Update Utility
  • Internetsebesség-mérő (NMHH)
  • Ip cím_ Domain helymeghatározás
  • Ip cím - Global WHOIS Search
  • Kép konvertálása szöveggé – Free online OCR
  • Képeslapküldő: zenés képeslap és YouTube videó küldése
  • Képtömörítő Online Alkalmazás
  • Linkcsere Portál
  • Link rövidítő - Dygilinks.com
  • Link rövidítő - Google URL rövidítő
  • Link rövidítő - U.TO
  • MaNDa Téka - Magyar filmek a neten
  • McAfee | SiteAdvisor
  • Menetrend-MÁV ELVIRA
  • Mese- tv.hu - Gyerek tévék
  • Mértékegységek átváltása
  • Microsoft Update katalógus
  • MVM Fiók_Földgáz
  • Nikon D 3300 Letöltőközpont
  • OTP Bank
  • Óriásfájl küldése | Csatolom.hu
  • PDF átalakító - smallpdf"
  • Samsung letöltések
  • SEO Tools-keersőoptimalizálás
  • nt
  • Szerencsejáték Zrt.- Online fogadás
  • Szimbólumok - billentyűzetről előhívható szimbólumok
  • Szimbólumok - Különleges írásjelek
  • Színkódok-HTML, 140 szín kódja
  • Teljesen ingyen, 150 link weboldalára!
  • Telekom Fiók - belépés
  • TV Szombathely - élő adás
  • uCoz Facebook Oldala
  • uCoz Fórum
  • uNet Online Munkaasztal
  • Útvonaltervezés - Topolisz
  • Videa.hu - videók, videó-feltöltés
  • Videóletöltő - online, ingyenes
  • Vodafone - Bejelentkezés
  • Webmester-Google
  • Weboldal keresőoptimalizálási audit ingyen! | seoceros.com
  • Weboldal tartalomelemzés, javaslat a gyorsabbá tételéhez | PageSpeed Insights
  • Website Monitoring Service: host-tracker.com
  • WebStatsDomain
  • Zene ingyenesen - YOUZEEK
  • Mentett bejegyzések
    Online Rádiók
    TV GO
    TV GO
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Keresés
    Nyelvi Fordító
    Honlap ajánlása
    Időjárás

    Animált felhőkép
    Felhőkép
    Légszennyezettség
    Szombathely, Légszennyezettség, online, zöldhullám projekt,
    Időjárás | Balaton
    Balaton 30 napos előrejelzés
    Tavi Viharjelzés
    Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó | Tavi Viharjelzés,- Előrejelzés
    Balaton: Horgászat
    Balatoni Horgászhelyek - Balatoni horgászhelyek adatbázisa

    Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis - balatonihal.hu
    Szolunáris Tábla
    szolunáris tábla, szolunáris táblázat, szolunáris naptár, horgásznaptár,2023,
    Horgászjegy Online
    Horgászjegy.hu
    MENETRENDEK.HU
    Vasúti és Volán menetrendek | Menetrendek.hu
    E-matrica vásárlás
    Online vásárlás: ematrica.nemzetiudij.hu
    ÚTINFORM
    Magyar Nonprofit Közút Zrt. - Útinform
    Útvonaltervező
    Google Útvbonaltervező - Google Térkép
    QR-kódom
    qr kód készítés
    Nyitólap » 2020 » November » 19 » Ínycsiklandó és olcsó felvágott készítés házilag!
    12:56:21
    Ínycsiklandó és olcsó felvágott készítés házilag!

    Forrás: assistent-original.hu | 2017.03.19.

    Tagadni is felesleges, hogy a glutén érzékenység, az inzulin rezisztencia, és a cukorbetegség egyre több embert érint ma Magyarországon, azokról nem is beszélve, akik egyszerűen csak szeretnék pontosan tudni, hogy mi van azokban az ételekben, amelyeket fogyasztanak. 

    Elolvasta már valaha például egy felvágott pontos összetevőinek leírását? Már az is ritka, hogy 90%-nál több húst tartalmaz, a fennmaradó részt pedig víz, keményítő, cukor (!), sok esetben szója(!), tartósítószerek és ilyen-olyan adalékanyagok alkotják. Talán nem vagyunk egyedül azzal az érzéssel, hogy ha létezik egyszerűbb, otthon elkészíthető felvágott, akkor sokkal szívesebben esszük azt a bolti termékek helyett.

    Márpedig ilyen felvágott létezik, és nem csak egészségesebb, mint a boltban kapható ipari termékek zöme, hanem sokkal olcsóbb is! Elkészítése nagyon egyszerű, pillanatok alatt megvan, és hűtőben vagy fagyasztóban sokáig eláll. 

    Hozzávalók:
    - 1 kg csirkemell
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 20g konyhasó
    - 2 tk őrölt bors

    A fentiek jelentik az alapot bármilyen felvágotthoz - ha csak ezeket teszi bele, már az is finom lesz, de ha ráunt az ízére, akkor bátran variálja tovább, mi például szoktunk kakukkfüves, feta sajtos, vagy olajbogyós változatot is készíteni, a cikkben szereplő képeken az olajbogyósat (magozott, aszalt paradicsommal megtöltve) fogja látni. 

    Ha igazán jót akar, akkor a húst mindenképpen otthon darálja le saját magának, ehhez mi az Assistent húsdarálót használtuk. Ehhez kapható egészen finomra daráló, 2.5mm lyukátmérőjű rostély, ha ezt használja, akkor a hús szinte pép állagú lesz. A húst egyszerűen csak vágja akkora darabokra, hogy a húsdaráló garatjába beférjen, és elég csak egyszer átdarálni - röviden szólva az egész megvan pár perc alatt. [Természetesen használhat másmilyen húsdarálót is, a lényeg, hogy legfeljebb 2-3mm-es húsdaráló tárcsán történjen az őrlés.]

    Amint a húst ledaráltuk, már csak össze kell keverni a többi összetevővel, ebben az esetben a sóval, borssal, préselt fokhagymával (az olajbogyót csak később tesszük bele). Alaposan gyúrjuk át kézzel, legyen teljesen egyenletes a húsmassza!

    Ha készen van a felvágottnak szánt pép, már csak meg kell főzni. A szép formához és az egyenletes, tömör állaghoz elkerülhetetlen egy speciális edény használata - mi a TESCOMA Presto házi sonkakészítőt használtuk, ezt látja a képeken is, de a TORO Házi sonka készítőről is jókat hallottunk. Az első annyiból jobb, hogy alkalmas fél adaghoz (0.5kg) is egy speciális betéttel, az utóbbit pedig azoknak ajánljuk, akik nem szeretnek műanyag edényeket használni főzéshez.

    Az elkészült pépet betöltjük a tartályba, és közben a húsdaráló tömőjével vagy más eszközzel folyamatosan tömörítjük. Ez azért fontos, hogy kinyomjuk a levegő buborékokat és a kész felvágott ne legyen majd lyukacsos.  Persze még így is az lesz egy kicsit :)

    A képen is látható, hogy az olajbogyót csak most tesszük bele szemenként, így felszeleteléskor szép karikák lesznek belőle. Ha olajbogyó helyett sajtot vagy más tenne bele, akkor is javasoljuk, hogy így, rétegezés közben tegye bele, mert így pontosan tudja szabályozni, milyen sűrűn helyezkedjenek el.

    Az egy kiló húsmasszával pont megtelik a tartály. Rátesszük a hőmérőt és rácsavarjuk a tetejét, majd beletesszük a főzővízbe. A lábas kiválasztásánál szempont, hogy a víz szintje kb. a tartály piros csíkját elérje.

    Ebben a lábosban 3 órán át kell főzni, úgy, hogy hőmérő mindvégig az ideális, 80-90 Celsius fok közötti hőmérsékletet mutassa.

    Azon kívül, hogy ránézünk a lábosra, nem csökkent-e nagyon a vízszint (ilyenkor pótoljuk), nincs semmi dolgunk vele.

    Ha letelt a három óra, a tartályt kivesszük, hagyjuk egy kicsit lehűlni a pulton, majd úgy, ahogy van, betesszük a hűtőbe. Másnap a kellően fokhagyma szagú hűtőből elővesszük és gyönyörködünk egy kicsit az alkotásunkban:

    Hát igen, mondtuk, hogy még így is kicsit levegős marad - legközelebb még jobban tömörítünk! Egy éles késsel leválasztjuk a rugós fedlap melletti részt és készen is vagyunk az ínycsiklandó felvágottal. Talán nem szebb, mint a bolti, de százszor finomabb! :)
     

    Tipp 1: ha nem fogja az egészet 3-4 napon belül elfogyasztani, akkor érdemes egy részét felszeletelve betenni a mélyhűtőbe, simán kibírja.

    Tipp 2: ebben a receptben csirkemellet használtunk - próbálja ki bátran más húsokkal is!

    Jó étvágyat!

    Kategória: Receptek sonkapréshez | Megtekintések száma: 644 | Hozzáadta: georgio | Tag-ek(kulcsszavak): készítés, receptek, házi, olcsó, sonka, házilag, sonkaprés, recept, felvágott, készítése, csirkemell | Helyezés: 0.0/0